Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 33
Все още имаме време за преговори, все още имаме време за дипломация, защото все още има редица въпроси, които не са изяснени, които създават липса на увереност.
Мохамед ел Барадей
Какво си помислих за Принстън? Е, отговорът на този въпрос изисква история. Когато пристигнах за първи път, се огледах около себе си готическите сгради - по-млади, по-късно научих, от много от джамиите в този град, но направени чрез обработка с киселина и гениална каменна зидария, за да изглеждат по-стари...
Мохсин Хамид
В бъдеще въпросът няма да е "Достойни ли са хората", а по-скоро, "Достойни ли са банките?"
Мухамад Юнус
Колко странно е, че мъжете от време на време повдигат някакъв важен въпрос - все едно полагат плочи - и спират по средата на изречението, оставят всичко както е.
Мъри Бейл
...оставени на себе си, ние изпадаме в един вид тайно споразумение с ентрофията, примирявайки се с общото убеждение, че нещата може да се влошават, но че не можем да направим нищо по въпроса. И ние грешим. Нашата задача в настоящето...е да живеем като хора на възкресението между Великден и последния ден, с нашия християнски живот, общ и индивидуален, както в поклонение, така и в мисия, като знак за първото и предвкусване на второто.
Н. Т. Райт
Да знаеш кога не знаеш отговора и да си честен по въпроса е едно от най-великите умения, които можеш да притежаваш. Ако се стремите да бъдете перфектни, ще останете само разочаровани. Когато признаете своите слепи зони, хората ще се стичат, за да ви подкрепят.
Найджъл Къмбърланд
Въпросите, които изискват отговори, са това, което кара читателите да продължат - и мястото, където да започнете да повдигате тези въпроси, е с първото ви изречение.
Нанси Крес
Истинската съпричастност не е да чакате да разберете друг човек; става въпрос за активно търсене на това. Необходими са усилия, за да се даде на друг човек вашето пълно време и внимание; да попитате другите как се чувстват и дали се справят добре с нещата. И не пренебрегвайте най-близките си. Никога не приемайте никого за даденост. Избягвайте да бъдете твърде заети, за да седнете и да говорите с децата си, партньорите и колегите си.
Найджъл Къмбърланд
Човешкото познание напредва, когато хората осъзнаят, че може да грешат дори по въпроси, които им изглеждат сигурни. Мъдростта включва откритост към онези, които не са съгласни с нас. Едва когато нашите идеи са подложени на критика и всички възражения са взети предвид - ако е необходимо, търсейки тези възражения - ние имаме право да мислим за нашата преценка като по-добра от чужда.
Найджъл Уорбъртън
Всички сме фаталисти, когато става въпрос за другите.
Натали Барни
Да давам глас на въпросите - дори в собствената ми глава - би означавало да им дам сила, да потвърдя наличието на съмнение, да рискувам евентуално да падна.
Нафиса Хаджи
Най-доброто в бъдещите семейни отношения е, че те са в бъдеще. Тя е романтична и много изкусителна. Но съвместният живот е друг въпрос.
Нелсън Демил
Заключих, че най-вероятно въпросът е, че страданието е относително състояние, видимо само на фона на щастието на някой друг.
Ник Кейв
Имам нужда да задавам въпроси, които разкриват света.
Ник Харкауей
Моята позиция по въпроса за хомосексуалността не се различава от позицията на Англиканската църква и всички основни деноминации по света. Знам, че е различно от светската култура в западния свят, но не се различава от учението на църквата в световен мащаб. По принцип ние сме християни.
Ники Гамбъл
В Колумбия, където съм родена и израснала, жени като майка ми смятаха външния си вид и личната си грижа за въпрос на принцип. Никога не е имало случай, в който тя да не се е появила, изглеждайки перфектна за снимка.
Нина Гарсия
Винаги, когато съм на обиколка на книгата, един от въпросите, които винаги ми задават, е какво да облека за различни поводи.
Нина Гарсия
Можете да намерите ментор; трябва да задавате въпроси, трябва да покажете интерес към това, което прави другият човек. Трябва да имаш любопитство - мисля, че хората оценяват това и ще искат да ти помогнат.
Нина Гарсия
Опитвам се да подходя към филмовата среда като романист и към новелата като режисьор на някакво ниво. Това е въпросът: мислим ли в картини, или мислим на език? И романистът вярва в едно, а режисьорът вярва в друго - и аз съм очарован от този баланс.
Ноа Хоули
Козът на мъже ужасяващи се от освобождението на жените - това е въпроса, дали има секс след еманципацията.
Нора Ефрон
Всички политически институции рано или късно ще приключат. Въпросът е кога и как.
Норман Дейвис
Въпросът е дали една уверена Европа ще бъде съперник на Северна Америка - или ще работят заедно и ще се превърнат в по-единен блок.
Норман Дейвис
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
65
Следваща