Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 28
Всички риторични въпроси са обвинения.
Дейвид Мамет
Задавайте въпроси, вместо да давате нареждания.
Дейл Карнеги
Знаете ли, ако някой може да ме заблуди с нови гърди или устни, нямам нищо против. Но трябва да призная, че имам предразсъдък по този въпрос. Защото не ми пука за бръчките - както моите, така и жените. Те ми се струват интересни.
Джак Никълсън
Трябваше да се спра на въпроса, че съм имал някои дълбоки морални промени в собствения си живот.
Джеймс Елрой
Въпросът не е дали ще умрем или не, а как ще живеем.
Джоан Борисенко
Златото е реликва от време, когато правителствата са били по-малко надеждни по тези въпроси (понижаване на валутата), отколкото сега.
Джон Мейнард Кейнс
Голямата маса от нашите граждани изискват само да разберат въпросите правилно, да вземат правилни решения.
Джордж Вашингтон
Всяка централна банка трябва да отговаря единствено за ликвидността. Платежоспособността е въпрос на хазната.
Джордж Сорос
Паметта и съвестта, винаги се различават и ще се различават по въпроса дали да прости обиди.
Джордж Халифакс
Винаги има правилни отговори, дори на груби въпроси.
Джудит Мартин
Човек трябва да може да променя своите убеждения по сериозни причини от нравствен порядък. Ако той променя своите убеждения от съображения за изгода, - то това е висша безнравственост. Ако интелигентния човек с размишления стигне до други мисли, чувствайки своята погрешност, особено по въпроси, свързани с морала, - това не може да отпадне.
Дмитрий Лихачов
Ако можете да откриете това, което ви харесва, ако можете да откриете това, в което наистина вярвате по повечето от основните въпроси на живота, ще можете да напишете история, която е честна, оригинална и уникална.
Дороти Бранд
Без бог животът е само въпрос на мнение.
Дъглас Адамс
Задаването на въпрос е най-простият начин за фокусиране на мисленето... задаването на правилния въпрос може да е най-важната част от мисленето.
Едуард де Боно
Въпросът е учтив начин да поискате нещо.
Едуард де Боно
Живеем в свят, който се отнася с мъртвите по-добре от живите. Ние, живите, задаваме въпроси и даваме отговори и имаме други сериозни дефекти, които не могат да бъдат простени от система, която вярва, че смъртта, подобно на парите, подобрява хората.
Едуардо Галеано
Умен е този отговор, който прекратява въпросите.
Елиас Канети
Не става въпрос за стойноста на подаръка, а за добрите намерения.
Емил Зола
Свободен - да, ти си свободен, както и аз; равен на мен - да, но брат - това е съвсем друг въпрос.
Жул Ренар
Въпросът е, че на теория единственото чувство, което не може да се повтори, е усещането за новост.
Зелда Фицджералд
Най-голямата загадка на живота е в това, че ти никога не знаеш, какво ще стане утре, след година или в следващото десетилетие. В любовта, както и в живота, няма правилни въпроси и отговори, а всичко е построени на внезапноста и изненадата.
Итън Хоук
Какво можем да предположим относно вероятността някой да бъде грижовен и щедър, любящ и услужлив, само от факта, че е вярващ? На практика нищо, твърдят психолози, социолози и други, които са изследвали този въпрос в продължение на десетилетие.
Алфи Кон
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
65
Следваща