Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 26
Мъже, можете ли да бъдете справедливи? Този въпрос ви го задава жена. Вие не можете да и кажете да мълчи.
Олимпия дьо Гуж
В сферата на човешката съдба дълбочината на въпросите на човека е по-важна от неговите отговори.
Андре Малро
Растението живее, не знаейки защо. Животното живее и знае за това. Човек се удивлява от своя живот и задава въпроси. Но човек не може да даде отговори на тях . Той може само да вярва в правилността на своят отговор, и тук не съществува ни най-малко различие между Аристотел и последният от диваците.
Освалд Шпенглер
Когато обикновената мисъл за високо култивиран народ започва да разглежда "раждането на деца" като въпрос на плюсове и минуси, дойде големият повратен момент.
Освалд Шпенглер
Животът на индивида е от значение за никого, освен за самия него: въпросът е дали той иска да избяга от историята или да даде живота си за нея. Историята не подрежда нищо според човешката логика.
Освалд Шпенглер
Няма отговор на нито един от тези въпроси. Въпрос на време и време, на морета и сезони, на вдишване и издишване. Въпрос на баланс е.
Питър МакУилямс
Ако имаш въпрос, ще намериш отговор.
Ранди Пауш
Развод - единствената човешка трагедия, в която всичко се свежда до въпроса за парите.
Рита Мей Браун
Не задавай въпроси, които можеш да избегнеш.
Робърт Хайнлайн
Обичайно не отговарям на въпроси за личният ми живот, но все едно периодически разбирам, колко пъти съм се омъжила, колко пъти съм била бременна, при това от тези, с които аз нито веднъж не съм се срещала.
Сандра Бълок
За мен въпросът е по-конкретен: къде искам да живея - във велика страна или в нормална?
Светлана Алексиевич
Хората, които са най-добрите в света, се специализират в това да стават наистина добри във въпросите, които не знаят.
Сет Годин
Ако сте задали въпроса правилно, вече сте получили отговор на него.
Теодор Стърджън
Самото формулирате въпрос означава да намерите отговора.
Теодор Стърджън
Не се интересувайте от въпроси, които не ви вълнуват; никога не говори за тях и не питай за тях.
Тереза Авилска
Не става въпрос за наличните ресурси. Става въпрос за находчивостта, която имате в себе си.
Антъни Робинс
Променете обичайните си въпроси и променете съдбата си!
Антъни Робинс
Качествените въпроси създават качествен живот.
Антъни Робинс
Не е, че не знаем правилните отговори, а просто не задаваме правилните въпроси.
Антъни Робинс
Емоциите са въпрос на избор.
Уейн Дайър
Това, за което мислиш, се увеличава. Ако мислите ти са съсредоточени върху въпроса: "Какво липсва?", тогава "каквото липсва", според дефиницията, би трябвало да нараства.
Уейн Дайър
На вас няма да ви се отдаде да накарате хората да разберат някой въпрос, ако самите вие не го разберете. Колкото по-ясно си го представяте за себе си, толкова по-разбираемо можете да го изложите пред останалите.
Уилям Дженингс Брайън
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
65
Следваща