Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 21
Да бъдеш интелектуалец означава да си задаваш много въпроси, на които не намираш отговор. Широк спектър от идеи не гарантират единомишленици. Всичко което е истинско и има значение са твоите чувства. Ето какво значи за мен музиката.
Джанис Джоплин
Ясно е, че ако Господ не реши да ни се обясни, което често не прави, Неговата мотивация и цели са извън обсега на смъртния човек. Това на практика означава, че много от нашите въпроси - особено тези, които започват с думата "защо" - засега ще трябва да останат без отговор.
Джеймз Добсън
Просто мисля, че е време, в което има много несигурност. Хората поставят под въпрос живота и окончателността на живота и какво се случва в живота след смъртта. Мисля, че понякога, когато религиите не отговарят на определени въпроси, хората търсят другаде.
Джеймс Ван Прааг
Политиката е мръсна. Политиката е вълнуваща. Политиката често е много, много трудна и разочароваща. И наистина бих предпочел светът да е малко по-подобен на този, когато баща ми беше млад, където знаехте почти къде хората стоят по големите морални въпроси.
Джеймз Добсън
Знаеш, че има проблеми - виждаш цялата бедност и така нататък - но е съвсем друг въпрос да знаеш какво можеш да направиш по въпроса.
Джеймс Мирлийс
Разбирате ли, проблемът в живота не е в получаването на отговори. Проблемът е в идентифицирането на текущите ви въпроси. След като получите правилните въпроси, отговорите винаги идват.
Джеймс Редфийлд
Религията дава усещане за сигурност. Създава ви чувство, че имате правилните отговори на наистина големи въпроси и че сте разбрали истината.
Джеймс Хекман
Мисля, че през повечето време можете да накарате нещо да се случи и става въпрос да не оставите въображението си да бъде ограничено от това.
Джейн Голдман
Добра или зла е човешката природа? Никой икономист не може да се захване с професията си, без да обмисли този въпрос, и въпреки това всички те изглежда. И изглежда, че всички те смятат, че човешката природа е в основата си добра, иначе няма да бъдат изненадани от ефектите от дерегулацията.
Джейн Смайли
Свободата от обсесия не е свързана с нещо, което правите; става въпрос за това да знаете кой сте. Става въпрос за разпознаване на това, което ви поддържа и какво ви изтощава. Какво обичаш и какво мислиш, че обичаш, защото вярваш, че не можеш да го имаш.
Джинийн Рот
Животът е въпрос на наистина трудни избори.
Джо Байдън
Цялата ми работа по някакъв начин говори по политически въпроси според възпитанието, което имах, което беше дълбоко вкоренено в принципи.
Джоан Уалах Скот
Ако погледнете наистина внимателно, когато става въпрос за Тайната, силата или ума ни, силата на нашето намерение в ежедневието ни, това е навсякъде около нас. Всичко, което трябва да направим, е да отворим очи и да погледнем.
Джон Демартини
Но обвиняването на исляма е прост отговор, по-лесен и по-малко противоречив от преразглеждането на основните политически въпроси и оплаквания, които резонират в голяма част от мюсюлманския свят: провалите на много мюсюлмански правителства и общества, някои аспекти на външната политика на САЩ, представляващи намеса и господство, западна подкрепа за авторитарни режими, нахлуването и окупацията на Ирак или подкрепата за военните битки на Израел с Хамас в Газа и Хизбула в Ливан.
Джон Еспозито
Въпросът е там, че е много лесно да си различен, но много трудно да си по-добър.
Джони Айв
Не става въпрос за оправдаване на целите: а за създаването на нови средства и нови цели.
Джоузеф О'Конър
По-добре се въоръжете, за да отговаряте на въпросите на вашите деца и внуци... без значение какъв е въпросът... без да бъдете осъждащи.
Джош Макдауел
Представите ни за това какво е човешко същество проблематично зависят от наличието на два съгласувани пола. И ако някой не се съобразява нито с мъжката норма, нито с женската норма, самото им чувство за хуманност се поставя под въпрос.
Джудит Бътлър
Няма сигурни отговори, само по-добри въпроси.
Дик Ван Дайк
Общото твърдение, че корпорациите са хора, затъмнява сложните въпроси, които се играят в променящия се бизнес свят. Корпорациите са институции. Хората са хора.
Дон Тапскот
Ако паднете във вода, все още може да бъдете спасени. Но ако паднете по литературни въпроси, няма да ви остане живот.
Дона Джо Наполи
Имиграцията е основният проблем навсякъде и дори страните, където не е въпрос номер едно, в крайна сметка се превръщат в такъв.
Дъглас Мъри
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
65
Следваща