Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 20
Науката трябва да се ръководи от въпроси, а не от методология.
Вилаянур Рамачандран
Най-главното, което ученика трябва да узнае от учителя е това, че някой въпрос още не е решен.
Владимир Арнолд
Въпреки факта, че в Америка затваряме повече непълнолетни за цял живот, отколкото в която и да е друга страна по света, истината е, че огромното мнозинство от младежите нарушители един ден ще бъдат освободени. Въпросът е прост и категоричен. Искаме ли да им помогнем да се променят или искаме да им помогнем да станат още по-насилствени и опасни?
Айлет Уолдман
С опит в науката съм изключително заинтересован от срещата на науката, теологията и философията, особено етичните въпроси на границата на науката и теологията.
Алан Лайтман
Романите не са педагогически инструменти или инструкции в правото или физиката или друга дисциплина. Романът трябва да бъде емоционално преживяване, пътуване на въображението и понеже науката повдигна толкова много въпроси, които засягат и ще засягат хората, това е доброто начално място за мен.
Алан Лайтман
Господи, светът е създаден така и всички трябва да направим нещо по въпроса.
Габи Хофман
Готвенето с деца не е само в съставките, рецептите и готвенето. Става въпрос за използване на въображението, овластяването и творчеството.
Гай Фиери
Литературата не е измислила нови теми. Литературата на всички различни времена - тя все още се занимава с това как човек решава въпросите за съществуването.
Гао Синдзиен
Мисля, че е по-трудно да се избегне размисълът върху тези по-големи модели на историята или обществото, когато те толкова настойчиво поставят под въпрос правото ви на съществуване.
Гарт Грийнуел
Правенето на сделки с хората, мои приятели, всъщност не е нищо повече от въпрос за цената, която човек е готов да плати. Колкото по-добре разбирате живота, толкова повече капитал изграждате.
Грегор фон Рецори
Добро правило, което да запомните за цял живот, е, че когато става въпрос за пластична хирургия и суши, никога не бъдете привлечени от изгодна сделка.
Греъм Нортън
Приятелите ми ми казват, че имам склонност да изтъквам проблеми, без да предлагам решения, но никога не ми казват какво трябва да направя по въпроса.
Даниел Гилбърт
Аз съм философ, а не учен и ние, философите, сме по-добри във въпросите, отколкото в отговорите.
Даниъл Денет
Онези въпроси, които имате? Независимо дали той е този, дали се чувствате към него така, както трябва, или дали връзката върви добре? Когато не сте сигурни дали сте влюбени в някого или не, отговорът е не.
Деб Калети
Човек би могъл да те напусне толкова бързо. Толкова история и време и спомени, но те се измъкнаха от вас и други неща заеха мястото им. Как можеше да се задържиш? Изчакайте. По-голям въпрос. Най-големият. Как можеше да го задържиш и да го пуснеш?
Деб Калети
Пожелах си неща и никога не съм имал шанса... Време е да спрем да мечтаем и да направим нещо по въпроса. Трябва да знаеш какво искаш, след това... върви.
Деб Калети
Няма съмнение, че промените в климата се случват; единственият спорен въпрос е каква роля играят хората в него.
Дейвид Атънбъро
Всяко дете ходи на училище, изпълнено с въпроси за значението. Знаеш ли, "Какво е моето място във Вселената? Какво означава да си човек? Какво представляват хората?" Съществуващите курсове не могат да ви помогнат да отговорите на тези въпроси. Те дори не могат да ви помогнат да ги попитате.
Дейвид Крисчън
Големият въпрос, уважават ли диваците този европеец, който сам се понижава до степен на дивак.
Дейвид Ливингстън
Най-трудните проблеми естествено не участват в търсенето на форми за съвременния живот. Въпрос е да работим по пътя си към форми, зад които се крият истински човешки ценности.
Алвар Аалто
В днешно време всеки предполага, че когато се събуди сутрин, ако има въпрос, той ще получи отговор. Защото имат интернет. Без значение какъв е въпросът, някой ще отговори на въпроса им.
Джак Уайт
Мисля, че всъщност не можете да избягате от каквото и да е духовно образование като дете, независимо дали става въпрос за Ню Ейдж или юдаизъм или будизъм или каквото и да е. Не можете да избягате от него, дори ако напълно не сте съгласни с него, пак го имате като основа, от която базирате нещата.
Джак Уайт
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
65
Следваща