Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 18
Това е смисълът на поклонението. Това е радостният вик на хваление, който се издига към Бог Творец и Бог Спасител от творението, което разпознава своя създател, творението, което признава триумфа на Исус Агнето. Това е поклонението, което се случва в небето, в Божието измерение, през цялото време. Въпросът, който трябва да си зададем, е как най-добре можем да се присъединим.
Н. Т. Райт
Въпросът за Рая, въпросът за това какво се случва след смъртта, е този, който много хора в нашата култура се опитват да отлагат колкото могат, но рано или късно той изведнъж се завърта и ги поглежда в очите.
Н. Т. Райт
Тези дни изглеждаме по-обвързани с нашите шефове от всякога. Ние дори идентифицираме себе си с работата, която вършим: "Какво работиш?" е първият въпрос, който си задаваме на партита, сякаш длъжността може да изрази фундаментална истина за нашата личност.
Том Ходжкинсън
Токио вероятно би бил чуждият град, ако трябваше да ям храна на един град до края на живота си, всеки ден. Трябва да е Токио и мисля, че по-голямата част от готвачите, които зададете този въпрос, биха отговорили по същия начин.
Антъни Бурдейн
Въпрос на факт е дали влиянието на мотивите се определя от природни закони, така че те винаги да имат същия ефект при едни и същи обстоятелства.
Томас Рийд
Това е въпрос на живот и смърт за тази страна. Кенийските гори са изправени пред изчезване и това е създаден от човека проблем.
Уангари Маатаи
Когато здравомислеща жена се отклонява от прям отговор на зададен въпрос в деветдесет и девет от сто случая това означава, че тя скрива нещо.
Уилки Колинс
Променяме ли се всеки път, когато имаме нова среща? Безкрайно променливи ли сме? Мисля, че това са завладяващи въпроси: това е богата жилка, която да се използва, и не мисля, че все още съм я изчерпал напълно.
Уилям Бойд
Ако обичате някого, който съсипва живота си поради погрешно мислене, и не правите нищо по въпроса, защото се страхувате от това, което другите могат да си помислят, изглежда, че вместо да обичате, вие всъщност сте безсърдечни.
Уилям Уилбърфорс
Мисля, че целият въпрос за самоконтрол, целият въпрос за силата на волята е да помогне на хората да разберат, че има безкрайни техники за самопобутване, които могат да бъдат изключително полезни и са много прости.
Уолтър Мишел
В епохата, когато атомът се е разцепил, Луната е заобиколена, болестите са завладени, разоръжаването е толкова труден въпрос, че трябва да остане далечна мечта?
Филип Ноуъл-Бейкър
Има опасност в мисленето, че радостта е въпрос на местоположение. Ако не можем да намерим радост там, където се намираме, вероятно няма да я намерим никъде.
Филип Шелби
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Кога започва животът? Кога влиза душата? Това е религиозен въпрос. Науката няма да може да помогне с това.
Франсис Колинс
Хората, които са в състояние да разберат, че са изложени на риск от някакво заболяване, независимо дали става въпрос за рак на гърдата или сърдечно заболяване, се страхуват да получат тази информация - въпреки че може да им е полезна - поради опасенията, че ще загубят здравната си застраховка или работата си.
Франсис Колинс
Пропагандата е тема от особено значение за мирните асоциации. Това е въпрос на образование на населението като цяло и не на последно място - на избирателите.
Фредрик Байер
Трябва да се помни, че евреите имат една малка страна, единственото място, където имат правото и способността да се защитават сами. И наш дълг и моя отговорност е да видим, че никога няма да направим компромис по този въпрос.
Ариел Шарон
Имам чувството, че империята е нещо, което или се приема за даденост в космическата опера - не се поставя под въпрос, просто се представя като факт от изграждането на света - или се представя толкова зло, че да бъде неразбираемо лошо...
Аркади Мартин
В цялата страна те четат за мен и историята не се фокусира върху това, че съм гей. Става въпрос само за гей човек, който си върши работата.
Харви Милк
Ние няма да се отървем от цифровите медии - нито трябва да искаме - и затова нашето предизвикателство е да използваме медиите, за да определяме истината, вместо да оставим медиите да замъгляват въпросите.
Хауърд Гарднър
Усещането ми за мениджърски бонуси е, че всеки кандидат за главен изпълнителен пост, който дори повдигне въпроса за бонусите, трябва да бъде уволнен незабавно.
Хенри Минцбърг
Единственият начин да определим истинската възраст на земята е Бог да ни каже каква е тя. И тъй като Той ни е казал, много ясно, в Светите писания, че е на няколко хиляди години и не повече, това трябва да реши всички основни въпроси на земната хронология.
Хенри Морис
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
65
Следваща