Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 16
Дали оръжията съществуват в Ирак, Саддам Хюсеин или след Садам Хюсеин, това е достатъчно сериозен въпрос, който изисква да продължим да ходим и да се уверим, че Ирак няма оръжие.
Мохамед ел Барадей
Ако се занимаваме с въпроса за оръжията за масово унищожение, трябва да изпратим единно, последователно съобщение, че има нулева толерантност към всяка страна, която разработва оръжия за масово унищожение, включително Северна Корея.
Мохамед ел Барадей
Управлението на държава е като управление на компания по много начини. Може да включва по-сложни въпроси, но едни и същи умения.
Мохамед ел Барадей
Инвеститорите трябва да си зададат два въпроса. Колко можем да увеличим инвестициите си? И можем ли да си позволим грешките?
Мохамед Ел-Ериан
Ако не разгледаме и не анализираме въпроса какво представлява истинският страх от Бога и какви са неговите разклонения, как ще го придобием и как ще избягаме от светската суета, която кара сърцата ни да го забравят? Няма ли да бъде забравено и изгубено, въпреки че осъзнаваме необходимостта от него? Любовта към Бога също – ако не положим усилия да я внедрим в сърцата си, като използваме всички средства, които ни насочват към нея, как ще съществува тя в нас?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Това, което се случи след публикуването на нашия документ, беше, че през следващите 40 години хората казаха, добре, сега знаем отговора на въпроса за капиталовата структура при идеални условия.
Мъртън Милър
Друга причина за изучаване на философия е, че тя предоставя добър начин да се научите да мислите по-ясно по широк спектър от въпроси.
Найджъл Уорбъртън
Философията е активност: тя е начин на мислене по определени видове въпроси.
Найджъл Уорбъртън
Една важна причина за изучаване на философия е, че се занимава с фундаментални въпроси за смисъла на нашето съществуване.
Найджъл Уорбъртън
Науката се нуждае от светлината на свободното изразяване, за да процъфти. Това зависи от безстрашното поставяне под въпрос на властта и от открития обмен на идеи.
Нийл Деграс Тайсън
Въпросът с гласа е много безкористен. Влизаш там и те са те наели за гласа ти, но те знаят точно какво искат, а писателят е там и знае точно как трябва да се каже. Така че не можете да спорите с тях, просто трябва да ги оставите да ви кажат какво да правите и след това да го направите.
Нийл Патрик Харис
Искам да науча бойни изкуства, така че когато искам да убия някого, да мога да направя нещо по въпроса.
Нийл Строс
Не мисля, че имаше достатъчно комуникация между играчите и турнирите. В известен смисъл вината е също толкова на играчите. Играчите говорят помежду си и в съблекалнята за неща, които могат да бъдат подобрени и след това, когато дойде време да поговорят и наистина да направят нещо по въпроса, спират.
Новак Джокович
В вероятностният свят вече не се занимаваме с ценностите и преценките, свързани с определена реална вселена като цяло, а вместо това поставяме въпроси, на които могат да се намерят отговори в предположението за огромен брой подобни светове.
Норберт Винер
Борбата за идеали вече не може да приеме формата на борба между нациите, тъй като линиите на разделение по морални въпроси са вътре в самите нации и пресичат политическите граници.
Норман Ейнджъл
Същността на въпроса е, че някои хора обичат да причиняват нараняване или смърт на живи същества. И много от тези, които не го правят, са безразлични към тези, които го правят.
Норман Казънс
Ние сме точно тук, на това място. Освен това да си изгубен никога не е въпрос на това да не знаеш къде се намираш; въпросът е да не знаеш къде не си - и изобщо не ме интересува къде не съм.
Нортън Джъстър
Имахте смелостта да опитате; и това, което можете да направите, често е просто въпрос на това, което ще направите.
Нортън Джъстър
Напълно вероятно целта на Вселената е да осигури приятен дом за съзнателни същества, които могат да задават дълбоки въпроси и които могат да изследват природата на самата вселена.
Оуен Джинджърич
Актьорството не е толкова трудно, всъщност. Искам да кажа, мисля, че хората правят голяма работа по въпроса, но вие просто се опитвате да кажете репликите си естествено.
Райън Гослинг
Извършването на проекти от реалния свят е, според мен, най-добрият начин да се учим, а също и да ангажираме света и да разберем за какво става въпрос в света.
Рей Кързуайл
Хората, занимаващи се с твърди науки, неврофизиологията, често пренебрегват основния философски въпрос: "Каква е връзката между нашия уникален, вътрешен опит на съзнателно осъзнаване и материалната субстанция?" Отговорът е: Не знаем и някои хора са толкова ужасени да кажат: "Не знам".
Реймънд Мууди
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
65
Следваща