Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 14
При всяко желание си поставяй следните въпроси: какво ще стане, ако пожеланото от мен се осъществи и какво – ако не се осъществи.
Епикур
Благородният произход е благо, но това е благото на предците. Богатството е почетно. но е въпрос на щастие. ... Силата е завидна, но се разрушава от старостта и болестите. Образованието е единственото нещо, което е божествено и безсмъртно в нас.
Плутарх
Сега не става въпрос за кариерата ми. Става въпрос само за намиране на страхотна работа и за добро прекарване.
Мелани Грифит
И така, въпросът не е дали революцията ще бъде или няма да бъде, а дали резултатът ще бъде мирен или кървав?
Михаил Бакунин
Понякога въпросите удрят по-силно от оскърбленията.
Мич Албом
Въпросите са много по-важни, от отговорите.
Ранди Пауш
Цялата поезия е въпрос на тялото, тоест, за да бъде истинска, тя трябва да засегне тялото.
Реми дьо Гурмон
Ако плача, това е, защото съм много ядосана и не мога да направя нищо по въпроса, защото попаднах в задънена улица. Тогава биха стигнали сълзите.
Риана
Героите на френските романи често са бездушни в своя прагматизъм, те непрекъснато бързат да търсят отговори на въпросите: трябва ли да правим това, не трябва ли да правим това? Има нещо невероятно изкуствено в това болезнено търсене. Непоносимо е да се чете как четиридесетгодишните господа през цялото време се оплакват от избрания от тях живот, въпреки че са напълно способни да го променят.
Андрей Макин
Ако има Бог, то към него имам много въпроси.
Робърт Де Ниро
За да зададеш правилно въпрос, е нужно да знаеш голяма част от отговора.
Робърт Шекли
Ние всички умираме, аз съм на 75 години - и аз умирам, вие сте по-млади - но и вие умирате. Въпросът е само на личен график.
Тимъти Лиъри
Случайно си мисля, че политиката те прави избираем, но причината за това е, че политиците понякога говорят за избираемост, сякаш това е просто въпрос на измама на обществото. Всъщност това е въпрос на убеждаване на обществеността и според моя опит обикновено обществеността го разбира правилно.
Тони Блеър
Мирът не е мъгляв. Става въпрос за сядане и преговори с хора, които мразите. В крайна сметка всяка окупация приключва и трябва да се справите с врага.
Бети Уилямс
Най-важният въпрос за мен, когато започна да работя по филм, е откъде да започна. За една книга какво ви кара да убедите, че има история, която си струва?
Вим Вендерс
Има много, които биха предпочели думата "климат" никога да не се споменава и въпросът да бъде премахнат от националния ни разговор.
Ал Гор
Основният въпрос в драмата, начинът, по който ме научиха, винаги е: "Какво иска главният герой?" Това е драмата. Стига се до това. Не става въпрос за тема, не за идеи, не за настройка, а за това, което главният герой иска.
Дейвид Мамет
По-лесно е да изземете богатство, отколкото да го произвеждате, и докато държавата превземе богатството въпрос на легализирана привилегия, толкова дълго ще продължи спорът за тази привилегия.
Албърт Джей Нок
Въпросът, който актьорът често си задава, е: къде бихте отишли, ако не бяхте ограничени от обхвата на този епизод?
Джак Никълсън
Главното е да противостоиш на всеки, който се опитва да промени твоето "аз". Но ето въпроса: какво е това "аз"?
Джеф Бриджис
Не можете да сте наясно, ако не задавате правилния въпрос за себе си и на правилния въпрос няма отговор, тъй като не се нуждае от отговор.
Джиду Кришнамурти
Аз съм непочтен човек. И в това отношение винаги можете да разчитате на мен. Но възможно ли е да се разчита на човек, който се кълне, че е честен е друг въпрос.
Джони Деп
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
65
Следваща