Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 12
Най-просто казано на въпроса кой или какво е причинил Втората световна война, може да се отговори с две думи: Адолф Хитлер.
Ерик Хобсбом
Само един човек някога е предал доверието ми и то само по незначителен въпрос.
Хари Худини
Европа е търговски гигант и икономическа сила от първи ранг, но е политическо джудже. Политическото сътрудничество в Общността ще расте. Въпросът е дали услугите за доставка ще последват.
Жак Делор
Това, че съм готвач, не означава, че не разчитам на бързи рецепти. Наистина, всички имаме моменти, когато, притиснати за време, ще използваме консерва с риба тон и домат за първи курс. Въпрос е да изберете правилните рецепти за останалото меню.
Жак Пепен
Ловът стана задължителен атрибут на властта. Идеален начин за това, да се решават въпроси и за всичко да се договаряш, докато никой не те гледа. Чиновническо бягство.
Алексей Навални
Тогава въпросът за западните компании, както и за западните правителства, е да решат на чия страна са: китайските служители, които обичат да определят своята култура по бащински, авторитарен начин, или големият брой китайци, които имат своите собствени представи за свободата.
Иън Бурума
Изглежда, че малките деца се учат с кого да споделят тази играчка и да измислят как тя работи, докато юношите изглежда изследват някои много дълбоки и задълбочени въпроси: Как трябва да работи това общество? Как трябва да работят взаимоотношенията между хората? Изследването е: Кой съм аз, какво правя?
Алисън Гопник
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
Повечето хора ще се съгласят с правото на учения да изследва повечето аспекти на материалната вселена; но има някои, които поставят под съмнение приложимостта на научните методи за изследване на човешкото сексуално поведение... Все едно на диетолога и биохимика е отнето правото да анализират храните и процесите на хранене, защото готвенето и правилното сервиране на храна може да бъде оценено като изящно изкуство и тъй като яденето на определени храни се счита за въпрос на религиозна регулация.
Алфред Кинси
Наясно съм с промените, които постепенно се случват в моя собствен дизайн като част от моето мислене по този въпрос.
Кензо Танге
Модата не е просто въпрос на дрехи. Модата витае във въздуха, носена от вятъра. Всеки я предчувства и да вдишва. Тя е и в небето и на пътя.
Коко Габриел Шанел
Но истината на въпроса е, че ние сме отворено общество, искаме да останем отворено общество и ще продължи да има уязвимост. Ето защо трябва да отговорим на заплахите, когато те все още не се случват на наша територия и на нашата земя.
Кондолиза Райс
Отначало виждам картини на история в ума си. Тогава създаването на историята идва от задаването на въпроси на себе си. Предполагам, че може да го наречете подход "какво, ако - какво тогава" към писането и илюстрирането.
Крис ван Алсбърг
Въпросът за семейството сега разделя обществото ни толкова дълбоко, че противоположните страни дори не могат да се споразумеят за дефиниция на институцията, за която спорят.
Кристофър Лаш
Интелектуалната немощ на съвременния консерватизъм се показва от мълчанието му по всички важни въпроси.
Кристофър Лаш
Религиозните идеи, уж частни въпроси между човека и бога, на практика винаги са политически идеи.
Кристофър Хитчънс
Планирането е внасяне на бъдещето в настоящето, за да можете да направите нещо по въпроса сега.
Алън Лакейн
Има голямо различие между вижданията по различни политически въпроси от фискален стимул до финансово регулиране. Моята надежда и моята амбиция за икономическата професия са, че с напредването на нашите знания, тези дискусии ще се стеснят в техния фокус и че това ще спомогне за по-разумно разработване на политики по пътя.
Ларс Питър Хансен
Номерът за оцеляване на разпит е търпението. Не предлагайте нищо. Не обяснявай. Отговорете на въпроса и само на въпроса, който е зададен, за да не си пъхнете случайно главата в примката.
Лори Халсе Андерсен
Какво искам аз? Отговорът на този въпрос не съществува.
Лори Халсе Андерсен
Ранното очарование с висша математика на университетско ниво прерасна в спекулативно мислене, което може да даде основа за справяне с икономически въпроси.
Лорънс Клайн
Не съм глупав. Знам, че всички ме мислят за такъв. Просто не обичам да отговарям на въпросите им.
Луис Сакър
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
65
Следваща