Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 11
Основният въпрос е моралният въпрос.
Дейвид Атънбъро
Икономиката е странна наука. Нашата тема се занимава с някои от най-важните, както и светските въпроси, които засягат човешкото състояние.
Дейл Мортенсен
Вероятно съм малко романтичен по въпроса, но мисля, че ние хората пропускаме да имаме контакт с огъня. Нужен ни е.
Джейми Оливър
Често мисля за смъртта. Вярно. Самоубийството е разумен вариант. Вярно. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Оставям празно.
Джеймс Фрей
Любовта е пълното отсъствие на страх. Любовта не задава въпроси. Естественото й състояние е на удължаване и разширяване, а не на сравнение и измерване.
Джералд Джамполски
Според мен е спешно необходимо да се общува с обществеността и да се помогне да се обясни къде има консенсус и къде има съмнения по въпросите на устойчивото развитие.
Джефри Сакс
Животът би бил непоносимо скучен ако знаем отговорите на всички въпроси.
Джим Бъчър
Промяната в поведението е по-малко въпрос да се даде анализ на хората, за да повлияят на мислите им, отколкото да им помогне да видят истина, която да повлияе на чувствата им.
Джон П. Котър
Днес никой проблем с визията не е по-голям от въпроса за ефективността спрямо някаква комбинация от иновации и обслужване на клиентите.
Джон П. Котър
Концепцията за справедливост не може да бъде изведена от очевидни предпоставки или условия на принципите; вместо това, нейното оправдание е въпрос на взаимна подкрепа на много съображения, на всичко, обединено в едно съгласувано мнение.
Джон Ролс
Става въпрос за жените. Става въпрос за властта и за жените и просто мразиш тези две думи в едно и също изречение, нали?
Джос Уедън
Основните въпроси от ежедневието са твърде огромни, за да им се отговори в някакъв окончателен смисъл.
Джошуа Ферис
Една жена не може да направи нищо относно външния си вид. Или е хубава, или не е. Но нейният характер е съвсем друг въпрос.
Джули Гаруд
Взаимоотношенията не изключват въпросите за морала.
Джумпа Лахири
Критически атеизъм - празно място в религията; не отрицание на Бог, а само отсъствие на въпрос за Бога.
Дмитрий Мережковски
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
Младите господа с литературни стремежи обикновено започват ново университетско списание, което за остроумие и острота е предназначено да засенчи всички подобни предишни усилия и аз не бях изключение по въпроса за този популярен гамбит.
Е. Ф. Бенсън
Въобще не е въпрос на оптимизъм, а по-скоро на продължаване на вярата в продължаващия и буквално безкраен процес на еманципация и просветление, който според мен оформя и дава насока на интелектуалното призвание.
Едуард Саид
Нито съм длъжен да казвам защо съм дошъл в този град, нито да отговарям на другите въпроси, които ми задават.
Ел Греко
Войната, както ни се казва, оформя характер; той решава основните въпроси на международната политика, консолидира нациите и наистина представлява основният фактор за прогреса на цивилизацията през нейните последователни етапи.
Ели Дюкомен
Има въпроси, които след като се обърнете, или ви изолират, или направо ви убиват.
Емил Чоран
Тъй като е трудно да се одобрят причините, които хората се позовават, всеки път, когато напускаме някой от нашите "събратя", въпросът, който идва на ум, неизменно е един и същ: как той се предпазва от самоубийство?
Емил Чоран
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
65
Следваща