Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос"
Да кажеш истината не е толкова въпрос на воля, колкото на навик.
Марк Аврелий
Когато стане въпрос за пари, всички сме от една религия!
Волтер
На въпрос откъде е, Диоген отговорил: "Аз съм гражданин на света."
Диоген
Аз съм готов да се срещна със своя Създател. Дали Създателят е готов за великото изпитание да се срещне с мен е друг въпрос.
Уинстън Чърчил
Отговорите, които получавате от литературата, зависят от въпросите, които поставяте.
Маргарет Атууд
По въпросите за стила плавай по течението, по въпросите за принципите стой твърдо, като скала.
Томас Джеферсън
Има три начина да се отговаря на въпросите: да се каже необходимото, да се отговори с приветливост и да се наговори излишното.
Плутарх
Модата, както и архитектурата - е въпрос на пропорции.
Коко Габриел Шанел
Чарът дава възможност да получиш положителен отговор, без да зададеш ясен въпрос.
Албер Камю
Щастието в брака е въпрос на късмет.
Джейн Остин
Най-дълбоки са най-простите въпроси. Къде съм роден? Къде е моят дом? Къде отивам? Какво правя? Замисляй се от време на време върху тях и наблюдавай как отговорите ти се променят."
Ричард Бах
Умът ти ще ти отговори на повечето въпроси, стига да се научиш да се отпускаш и да изчакваш отговора.
Уилям Бъроуз
Ти не трябва винаги да вярваш в това, което ви казвам. Въпросите те изкушават да казваш лъжата, в частност, когато няма отговори.
Пабло Пикасо
Да бъдеш или да не бъдеш - това е въпросът.
Уилям Шекспир
Ако ще постигнете върхови постижения в големите неща, развивате навика си в малките въпроси. Съвършенството не е изключение, то е преобладаващо отношение.
Колин Пауъл
Съдбата не е въпрос на шанс. Тя е въпрос на избор. За нея не се чака, тя се постига.
Уилям Дженингс Брайън
Най-належащият и неотложен въпрос на живота е: какво правите за другите?
Мартин Лутър Кинг
Да бъдеш или да не бъдеш не е въпрос на компромис. Или си, или не си.
Голда Меир
Животът не е лесен въпрос... Не можеш да го преживееш, без да изпаднеш в неудовлетвореност и цинизъм, освен ако нямаш пред себе си страхотна идея, която да те издигне над личните нещастия, над слабостта, над всички видове коварство и низост.
Лев Троцки
Всяко знание, което не води до нови въпроси, бързо изчезва: не успява да поддържа температурата, необходима за поддържане на живота.
Вислава Шимборска
Философите са възрастни, които настояват да задават детски въпроси.
Айзая Бърлин
Понякога въпросите са сложни, а отговорите простички.
Доктор Сюс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
65
Следваща