Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проблем" - страница 9
Оттогава компютърните вируси се превърнаха в световен проблем. Тя започва да изглежда така, сякаш паразитите са неизбежни във всяка система на живот.
Мат Ридли
Освен това, безпокойството за хора и проблеми не помага. То не решава проблеми, не помага на други хора и не помага на нас. Това е загуба на енергия.
Мелъди Бийти
Съзависимите са реакционери. Прекаляват с реакцията. Те реагират недостатъчно. Но рядко действат. Те реагират на проблемите, болките, живота и поведението на другите. Те реагират на собствените си проблеми, болки и поведение.
Мелъди Бийти
Миналото - това е най-страшното, което имаме в нас. И това какво да правим с него, е най-големия проблем.
Мераб Мамардашвили
Трябва да сме готови да се провалим и да оценим истината, че често "Животът не е проблем, който трябва да бъде решен, а мистерия, която трябва да се изживее".
Морган Скот Пек
Проблемите извикват нашата смелост и нашата мъдрост; наистина, те създават нашата смелост и мъдрост.
Морган Скот Пек
Вярвам, че когато откриете проблеми, вие също трябва да намерите решения.
Нгози Оконджо-Ивеала
Всеки има проблем. Просто някои хора крият делата си по-добре от други.
Нед Визини
Умен съм, но не достатъчно - просто достатъчно умен, за да имам проблеми.
Нед Визини
...няма срам да не знаеш. Проблемът възниква, когато ирационалната мисъл и съпътстващото поведение запълват вакуума, оставен от невежеството.
Нийл Деграс Тайсън
Нямам проблем с това, което правиш в църквата, но ще ти се изправя в лицето, ако искаш да почукаш в моята научен кабинет и да ми кажеш, че трябва да преподават това, което преподаваш във вашето неделно училище. Защото тогава ще се бием!
Нийл Деграс Тайсън
Има някои проблеми, които технологията не може да реши.
Ник Бостром
Решаването на проблема със зареждането на стойност е изследователско предизвикателство, достойно за някои от най-добрите математически таланти от следващото поколение. Не можем да отложим сблъскването с този проблем, докато ИИ не разработи достатъчно причини, за да разберем лесно нашите намерения.
Ник Бостром
Предимно проблемите, когато бях долу, бяха причинени от мен самия. Имаше моменти, когато не бях достатъчно отговорен или достатъчно решителен.
Новак Джокович
Смъртта е проблем на живите. Мъртвите хора нямат проблеми.
Норберт Елиас
Разумно е да се очаква лекарят да признае, че науката може да няма всички отговори на проблемите със здравето и лечението.
Норман Казънс
Но проблемът ми с фентъзи и ужасите и свързаните с тях жанрове е, че понякога проблемите са нелогични.
Октавия Е. Бътлър
Не бягам от някакви конкретни проблеми, просто искам да отделя малко време и да разбера в живота си къде мога да продължавам да правя това, което правя, но по начин, по който мога да почета и това, което искам да направя за себе си.
Анди Стърн
Според мен има голямо сходство между проблемите, породени от мистериозното поведение на атома, и тези, породени от настоящите икономически парадокси, пред които е изправен светът.
Пол Дирак
Влизайте във всяка дейност, без да давате умствено признание за възможността за поражение. Концентрирайте се върху вашите силни страни, вместо върху вашите слабости... върху вашите сили, вместо върху вашите проблеми.
Пол Майер
Въпреки че в християнството винаги е имало херменевтичен проблем, днес херменевтичният въпрос ни се струва нов.
Пол Рикьор
Проблемът на нашата цивилизация в е това, че ние престанахме да пием шампанско от женски обувки.
Рекс Стаут
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
66
Следваща