Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проблем" - страница 32
Жените и момичетата са изправени пред редица проблеми. Започваме със здравето, така че работим много задълбочено върху смъртта на майките, като се уверяваме, че една майка не умира при раждане, като се уверяваме, че има достъп, например, до лекарства за СПИН.
Мелинда Гейтс
Санитарните проблеми в развиващия се свят засягат повече жените, отколкото мъжете.
Мелинда Гейтс
И двамата с Бил твърдо вярваме, че дори и най-трудните глобални здравословни проблеми могат да бъдат решени.
Мелинда Гейтс
Прекарвах толкова много време да реагирам и да отговарям на всички останали, че животът ми нямаше посока. Животът, проблемите и желанията на други хора определят курса на моя живот. След като осъзнах, че е добре да мисля и да определя какво искам, в живота ми започнаха да се случват забележителни неща.
Мелъди Бийти
Нещата растяха и живееха в непрестанна мъка, гениални в решаването на проблеми на съществуването.
Мери Астор
Каква е ролята на един академик - независимо на какво преподават - в политическия дебат? Трябва да е, че те правят проблемите по-сложни. Ролята на академика е да направи всичко по-малко просто.
Мери Биърд
Това е голям проблем за мен - чувствам, че трябва да помагам на всеки човек, който поиска нещо или който има проблем.
Мехмет Оз
Не вярвам в национализма. Мисля, че това са куп лозунги. Това е куп лоши опити за създаване на гордост. Проблемът ми с национализма е, че той става изключващ. Започваме да изключваме хората.
Мигел Сихуко
Докосването до универсалността е важна част от ефективното разказване на истории, но проблемът с клишетата е, че те са уморени и скучни. И това е мястото, където писателите трябва да се опитат да бъдат изкусни.
Мигел Сихуко
Проблемът с управлението на обществото несъмнено е основната политическа загадка, която винаги се е сблъсквала с човечеството.
Анатолий Егорин
Ако изпитът не бъде положен, животът ще връща нерешени проблеми отново и отново.
Анатолий Некрасов
Нищо не идва от нищото, а проблемите на децата израстват от проблемите на родителите. Затова мъдрите родители, желаейки да помогнат на децата си, се грижат за себе си, за връзките си.
Анатолий Некрасов
Смъртта решава всички проблеми. Няма човек и няма проблем.
Анатолий Рибаков
Всеки има свои проблеми с родителите си. Никога не знаеш какво се случва в главата на друг човек.
Микол Остоу
Проблемът не е в глупостта да се види дали бутилката е наполовина пълна или наполовина празна, проблемът е да не осъзнаваш, че бутилката е абсолютно празна. И когато една бутилка е празна, тя се изхвърля.
Милена Бускетс
Да обичаш всички и всеки безразборно е в известен смисъл просто, конкретният човек представлява проблем.
Антоний Сурожски
Това е много просто: непознатите винаги създават бъркотия и бъркотията означава проблеми.
Мич Кълин
Ако една страна подкрепя забраната, това също така гарантира, че от страна на предлагането всички печалби ще се натрупват в подземните мрежи; а от страна на търсенето гарантира, че всички социални или обществено-здравни проблеми, свързани с приемането на наркотици, в по-голямата част от случаите ще излязат наяве едва след като излязат извън контрол. Ако ООН е права и наркотиците представляват 70 процента от организираната престъпна дейност, тогава легализирането на наркотиците ще нанесе най-смъртоносния възможен удар срещу транснационалните организирани престъпни мрежи.
Миша Глени
Когато изследвате неща, които са се случили, ясният разказ вече не е налице. Това е проблемът с писането на нехудожествена литература за мен - писането на нехудожествена литература, която е за сериозни теми и има сериозни политически и социални точки, които трябва да изтъкнат, но която е предназначена да бъде популярна до известна степен - какво се случва, когато фактите не отговарят на удобния разказ дъга? Предполагам, че за много писатели на документална литература това е основно предизвикателство.
Миша Глени
Очевидно има някои неща за УикиЛийкс... материалът отчасти е много интересен, въпреки че нищо от него не е истински промени в играта. Мисля, че ако бях американец, щях да се гордея, че американските дипломати са доста усърдни в начина, по който водят хроника на проблемите. Разбира се, въздействието е, че цялата култура на споделяне тръгва надолу.
Миша Глени
Проблемът е, че имам твърде много тайни и понякога е трудно да се съобразите със собствените си лъжи.
Мойра Фоули-Дойл
Животът има смисъл в целия процес на среща и решаване на проблеми. Проблемите са острието, което прави разлика между успеха и провала. Проблемите извикват нашата смелост и нашата мъдрост; наистина, те създават нашата смелост и нашата мъдрост. Само поради проблеми ние израстваме психически и духовно. Научаваме се чрез болката от изправяне и разрешаване на проблеми.
Морган Скот Пек
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
66
Следваща