Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проблем" - страница 3
Истинският проблем не е дали машините мислят, а дали хората мислят.
Бъръс Фредерик Скинър
Най-добрите години от живота ви са тези, в които решавате, че проблемите ви са ваши. За тях не обвиняваш нито в майка си, нито в екологията, нито в президента. Осъзнаваш, че сам контролираш съдбата си.
Албърт Елис
Аз съм неизлечимо недоволен. Не е важно колко добре е свършено нещо, винаги има нещо, което е нужно да се поправи, има проблеми, които е необходим да се решават, има нещо на което е нужно внимание.
Джаред Лето
Сътрудничеството е важно не само защото е по-добър начин за учене. Духът на сътрудничество прониква във всяка институция и през целия ни живот. Така че научаването на сътрудничество е част от подготовката за ефективност, решаване на проблеми, иновации и учене през целия живот в една постоянно променяща се мрежова икономика.
Дон Тапскот
Всъщност насилието като символ на нарастващата ни ирационалност е имало все по-голяма роля в дейността сама по себе си, когато не може да бъде направено възможно оправдание, че дейността се стреми да разреши проблем.
Карол Куигли
Проблемът със значението днес е проблемът за това как разнообразните и повърхностно противоречиви на себе си преживявания на хората могат да бъдат представени в една последователна картина, която ще осигури на съвременния човек убедителна основа, от която да живее и да действа.
Карол Куигли
Аз прекарах доволно много време в Африка и видях, с какви проблеми се сблъскват там хората. След това, когато се прибрах у дома, аз разбрах, че повече не желая да слушам нито за един проблем, който безпокои хората от моята среда.
Леонардо ди Каприо
Мисля си, че главният проблем на Америка е в това, че тя се опитва да установи своите порядки в страни, за които тя не знае абсолютно нищо.
Леонардо ди Каприо
Колкото повече минават годините, толкова повече мъдрост намирам в древното правило най-важните неща да се правят най-напред. Това е процес, който често смалява и най-сложните човешки проблеми до напълно управляеми размери.
Дуайт Айзенхауер
Между кориците на Библията са отговорите на всички проблеми, които хората срещат.
Роналд Рейгън
Лично аз винаги съм считал, че най-добрият лекар на света е ветеринарният лекар. Той не може да разпитва своите пациенти какъв им е проблемът – трябва да го знае.
Уил Роджърс
Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.
Стивън Хокинг
Болшинството хора хабят повече време и енергия да заобикалят проблемите, отколкото да се опитват да ги решат.
Хенри Форд
Най-после осъзнах, че не е престъпление да нямаш приятели. Да си сам означава да имаш по-малко проблеми.
Уитни Хюстън
Добрите писатели са като композиторите. Не спират да се опитват да разрешат единствения проблем, който са родени да разберат.
Алберто Моравия
Проблемът е, че без риск рискуваме сто пъти повече.
Марк Аврелий
Общата художествена литература е за ситуациите които хората изпадат, в проблемите и прецакват живота си. Научната фантастика е за всичко останало.
Марвин Мински
Проблемът със социализма е, че в крайна сметка изчерпвате парите на други хора.
Маргарет Тачър
За оптимиста живота - не е проблем, а решение.
Марсел Паньол
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Нашата култура на изкуството не прави опит да търси миналото за прецеденти, но трансформира цялото минало в поредица от временни отговори на проблем, който остава непокътнат.
Андре Малро
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
66
Следваща