Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 8
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Правосъдието е целта, а прозрачността – методът. Важното е да не се сбърка целта с метода.
Джулиан Асанж
Смисълът на живота е в красотата и силата на стремежите към целите - и трябва всеки ден от битието да има своя някаква висока цел.
Максим Горки
Никой човек не може да живее без определени цели и усилия за постигането им.
Джон Дюи
Лидерството е способността и волята да бъдат сплотени мъжете и жените към една обща цел и характерът, който внушава доверие.
Бърнард Монтгомъри
Аз прегръщам своя съперник, но само с цел да го задуша.
Жан Расин
Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет да намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй.
Стивън Хокинг
Само чрез осъществяването на велики цели човек намира в себе си великия характер, правещ го за другите мек...
Георг Хегел
Животът е действие, използване на човешките сили. Тъй като използването им то тяхната висота е наша радост и задължение, това е цел която напълно оправдава себе си.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Моята цел е да бия размирниците, да унижа тяхната гордост, да ги преследвам до техните най-отдалечени укрития, да всявам ужас и да ги карам да изпитват страхопочитание от нас.
Уилям Шърман
Ако мъжете са честни, биха признали, че всичко, което правят, и навсякъде където отиват е с цел да видят жени.
Джак Никълсън
Целта в живота е единственото съкровище, което си струва да се намери.
Робърт Луис Стивънсън
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Фотографията обръща целта на пътуването, което досега е трябвало да се срещне със странно и непознатото.
Маршал Маклуън
В идеалния случай рекламата цели целта на програмирана хармония между всички човешки импулси и стремежи и начинания. Използвайки занаятчийски методи, тя се простира към крайната електронна цел на колективното съзнание.
Маршал Маклуън
Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако искате да работите усилено.
Мохамед Али
Определете своите цели! Работете за достигането им! Направлявайте своите мисли, контролирайте емоциите, действайте, и вие ще станете истински творец на своята съба. Вие ще намирате нужните отговори, само ако ги търсите.
Наполеон Хил
Правителството няма какво да губи, освен целите си.
Никита Богословски
Има само едно валидно определение за бизнес цел: да създадеш клиент.
Питър Дракър
Какво е по-важно - вашата цел или мнението на другите за вашата цел?
Питър МакУилямс
Щастието не цел в живота, а негово средство.
Пол Клодел
Има хора, които са в състояние да ръководят цели нации изключително заради своя чар.
Ралф Уолдо Емерсън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
69
Следваща