Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 7
По своята същност науката и логическото мислене никога не са в състояние да преценят какво е възможно и кое не. Тяхната единствена цел е да обяснят какво е записано от опит и наблюдение.
Рудолф Щайнер
Учителя се отнася еднакво както към врагът, така и към приятели; постигайки това и отхвърляйки всичките си желания, вие ще постигнете вашите цели.
Свами Вивекананда
Определеността на целите е отправна точка за всички достижения.
У. Клемънт Стоун
Моята цел номер едно е да обичам, подкрепям и да бъда там за моя син.
Фара Фосет
Крайната цел на съвременното движение в биологията всъщност е да обясни цялата биология от гледна точка на физиката и химията.
Франсис Крик
За да се оправдаем в собствените си очи, често се убеждаваме, че не можем да постигнем целта; всъщност ние не сме безсилни, а слаба воля.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има проблеми и има деца. Нашата цел е да не ги срещаме.
Антъни Хоровиц
Вие идвате в света с нищо и целта на живота ви е да направите нещо от нищо.
Хенри Луис Менкен
Все още имам много останали цели, особено за генералното класиране на Световната купа.
Херман Майер
Истинската цел [на Дзен] е да видим нещата такива, каквито са, да наблюдаваме нещата такива, каквито са, и да оставим всичко да върви както върви... Дзен практиката е да отворим нашия малък ум.
Шунрю Сузуки
Целта на медитацията е лична трансформация.
Банте Хенепола Гунаратана
Парите не са цел, и даже не са средство за достигане, а само съпътстващ атрибут. Целта се явява това, което човек иска от живота.
Вадим Зеланд
Изобретенията и големите открития отвориха цели континенти за реципрочна комуникация и обмен, при условие че сме готови.
Алва Мюрдал
Моята цел е да опростя сложността. Просто искам да изградя неща, които наистина опростяват нашето основно човешко взаимодействие.
Джак Дорси
Така ерата на разума се оказа епохата на структурата; време, когато при липса на цел стремежът към власт като ценност сам по себе си се превърна в основен показател за социално одобрение. И спечелването на власт се превърна в мярката за социални заслуги.
Джон Ралстън Сол
Понякога това е пътуването, което ви учи много за вашата крайна цел.
Дрейк
Ако постигането на мира е крайна цел на всички държавници, това е в същото време нещо съвсем обикновено, тясно обвързано с ежедневието на всеки индивид.
Ейсаку Сато
Вие сте тук, за да дадете възможност на божествената цел на Вселената да се разгърне. Ето колко сте важни!
Екхарт Тол
Ако една технология не освобождава хората от рутината, че да могат те да последват по-високи цели за човечеството, то целият технически прогрес е безсмислен.
Жак Фреско
Дисциплината, въпреки това, е взискателна: всичко, което може да се наблюдава, трябва да се наблюдава, дори и да си спомняме само като скучния фон, от който интригуващите частици изскачат като Венера във вечерното небе. Целта винаги е намирането на нещо ново, надявам се невъобразимо и, още по-добре, невъобразимо досега.
Карл Бари Шарплес
Знам защо съм тук и единствената ми истинска целенасочена цел е да живея всеки ден пълноценно и да се опитвам да почитам Бог и да бъда насърчение за другите. Това, което носи бъдещето, е здраво в Божиите ръце и аз съм много щастлив от това!
Кен Хенсли
Триумфалната наука и технологии са само на прага на командването на човека над източници на енергия, толкова изумителни, че ако бъдат използвани за военни цели, те могат да унищожат цялата ни цивилизация.
Кордел Хъл
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
69
Следваща