Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 6
Тези, които са постигнали всичките си цели, вероятно са ги поставили твърде ниско.
Херберт фон Караян
Свободната търговия не е принцип, а средство за постигане на целите.
Бенджамин Дизраели
Минало и настояще – наши средства, само бъдещето – наша цел.
Блез Паскал
Никоя книга, която не струва нейната сол, няма за цел да ви приспи, а да ви накара да скочите от леглото си по бельо и да избягате и да избиете мозъка на автора.
Бохумил Храбал
Целта ми е да направя бедните да изглеждат богати, а богатите да изглеждат бедни.
Вивиан Уестууд
Крайната цел на карате се състои не в победа или поражение, а в съвършенството на характера на неговите участници.
Гичин Фунакоши
У когото няма цели, той не намира радост в никое занятие.
Джакомо Леопарди
Целта на властта е власт.
Джордж Оруел
Властта не е средство; тя е цел.
Джордж Оруел
Като има конкретна цел, човек се чувства способен да преодолее всички проблеми, тъй като бъдещият му успех живее в него.
Алфред Адлер
Без усещане за цел дейността на индивида няма никакъв смисъл.
Алфред Адлер
Средството може да бъде оправдано само с неговата цел. Но на свой ред краят трябва да бъде оправдан.
Лев Троцки
Човек с истински характер е този, който от една страна си поставя съществено съдържателни цели, а от друга твърдо се придържа към тези цели, понеже неговата индивидуалност би загубила своята същност, ако той бъде принуден да се откаже от тях.
Георг Хегел
Целта е ясна - сигурност и платежоспособност. Страната има право и на двете.
Дуайт Айзенхауер
Единствената цел на бизнеса е услугата. Единствената цел на рекламата е обясняването на услугата, която бизнесът извършва.
Лео Бърнет
Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..."
Паулу Коелю
Дизайнът в природата е съвкупност от инциденти, извлечени от естествения подбор, докато резултатът е толкова красив или ефективен, че изглежда чудо на целта.
Майкъл Полан
Трябва да правим разлика между духовността като цяло, която има за цел да ни направи по-добри хора, и религията. Приемането на религия остава незадължително, но да станеш по-добър човек е от съществено значение.
Матийо Рикар
Целта на тренировките - да затегне отслабеното, да укрепи тялото и да шлифова духа.
Морихей Уешиба
Въобще, да живееш с жена вече е героизъм. Създаването на семейство с един човек и за цел живот е подвиг.
Олег Янковски
Целта на науката е да направи трудните неща разбираеми по по-прост начин; целта на поезията е да излага прости неща по неразбираем начин. Двете са несъвместими.
Пол Дирак
Малко хора приемат целите наистина сериозно. Те полагат средни усилия в твърде много неща, вместо превъзходна мисъл и усилия в няколко важни неща. Хората, които постигат най-много, са избирателни, както и решителни.
Ричард Кош
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
69
Следваща