Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 44
Фактът е, че не убиването на цялото население е в състояние да зарази цели региони от земята и да контролира единственото лекарство.
Тед Декър
Търсенето е комбинация от емоции, за които хората обикновено смятат, че са различни: да искат нещо наистина добро, да очакват да получат нещо наистина добро и любопитство. Търсенето ви дава енергия да следвате целите си.
Темпъл Грандин
Целта трябва да бъде щастие, в противен случай огънят не ще гори достатъчно ярко, движещата сила няма да е достатъчно силна - и успехът няма да бъде пълен.
Теодор Драйзер
Най-великолепната система на цивилизацията има своите граници, в рамките на които тя е в състояние да изпълни целта си, но човечеството никога няма да я изпълни.
Теодор Момзен
Ако цели клонове на евреите трябва да бъдат унищожени, струва си, стига да се създаде еврейска държава в Палестина.
Теодор Херцел
Еврейският въпрос съществува навсякъде, където живеят евреите, колкото и малко да са те. Където не съществува, се внася от евреи имигранти. Ние естествено отиваме там, където не сме преследвани, и все пак преследването е резултат от нашата поява...Чрез преследване не можем да бъдем унищожени... силните евреи се обръщат гордо към своята раса, когато преследването избухне. Цели клонове на юдаизма могат да изчезнат, да се отцепят; дървото живее.
Теодор Херцел
Целта на четенето не е да дам окончателна присъда върху текста, а да се ангажирам с това, което той може да ми предложи сега.
Тим Паркс
Целта на служителя е да има пълен достъп до необходимата информация и възможно най-много възможности за независимо вземане на решения. Целта на предприемача е да предостави колкото се може повече информация и възможност за независимо вземане на решения на служители или изпълнители.
Тим Ферис
Въпросът, който трябва да зададете, не е "Какво искам?" или "Какви са моите цели?" но "Какво би ме вълнувало?"
Тим Ферис
Но ако разчитате на взимане на ситуационни решения - ако преследвате краткосрочни цели, като същевременно запазвате гъвкавостта при промяна на курса, ако се появи по-добра стратегия или възможност - винаги ще се изкачвате по-високо.
Тод Роуз
Църквата съществува предимно за две тясно свързани цели: да се покланя на Бог и да работи за Неговото царство в света... Църквата съществува и за трета цел, която служи на другите две: да се насърчават взаимно, да се изграждат взаимно да се издигнете във вяра, да се молите с и един за друг, да се учите един от друг и да се учите един друг, и да си давате примери за следване, предизвикателства за приемане и спешни задачи за изпълнение. Всичко това е част от това, което е известно като общение.
Н. Т. Райт
[Олдъс Хъксли] сравни мозъка с "редуцир-вентил". При обикновеното възприятие сетивата изпращат огромен поток от информация към мозъка, който след това мозъкът филтрира до струйка, която може да управлява с цел оцеляване в силно конкурентен свят. Човекът е станал толкова рационален, толкова утилитарен, че струйката става най-бледа и тънка. Той е ефикасен за просто оцеляване, но отсява най-удивителната част от потенциалния опит на човека, без той дори да го знае. Изключени сме от собствения си свят.
Том Улф
Видеоигрите са специален вид игра, но в основата си те са почти същите неща като другите игри: възприемане на определени правила и ограничения с цел развиване на умения и награди за опит. Когато една игра е добре проектирана, балансът между тези фактори е този, който ангажира хората на основно ниво.
Том Чатфийлд
Кой може да се счита за умен? Този, който се стреми само към достижими цели.
Тома Аквински
Икономическият растеж е просто неспособен да задоволи тази демократична и меритократична надежда, която трябва да създаде конкретни институции за целта, а не да разчита само на пазарните сили или технологичния прогрес.
Тома Пикети
Ние го виждаме по един и същи начин, ние чуваме по същия начин, ние имаме една и съща концепция за ситуацията. И така, за всички цели, ние работим с много подобно възприятие.
Антонио Дамазио
Трябва да гледате далеч, трябва да бъдете амбициозни в целите си.
Антонио Итурбе
Хората, които искат да ви манипулират, няма да посочват вашите слабости. В крайна сметка те ще ги използват за собствените си цели.
Томас Ериксон
Ако останем гротескно неравни, ще загубим всякакво чувство за братство: а братството, въпреки цялата си безсмисленост като политическа цел, се оказва необходимото условие на самата политика.
Тони Джъд
Ти си необходим за тази цел и за мен... ти си всичко, което имам от градината. Ти си образ на мен и на Единствения. И ако си сгрешил, тогава със сигурност съм ти се отплатил два пъти.
Тоска Лий
Знаех, че не правя нищо лошо и знаех в ума си, че го правя правилно. Знаех, че хората, които вървят срещу мен, не вървят срещу мен с добра цел. Знаех, че се опитват да оправдаят корупцията и лошото си управление.
Уангари Маатаи
Да живеем живота си и да пропуснем тази велика цел, която сме предназначени да постигнем, е наистина грях. Немислимо е да ни е скучно в свят с толкова много грешни неща, с които да се справим, толкова много невежество, което да достигнем, и толкова много нещастие, което можем да облекчим.
Уилям Уилбърфорс
Предишна
1
...
43
44
(Текуща)
45
...
69
Следваща