Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 29
Имало едно време нашата традиционна цел във войната и може ли някой да се съмнява, че сме във война? - беше победа. Някога се гордеехме със силата си, с военната си мощ. Сега изглежда се срамуваме от това. Имало едно време останалият свят търсеше от нас лидерство. Сега те очакват от нас бързи раздавания и международно положение.
Бари Голдуотър
...този законопроект ще изисква създаването на федерална полиция с огромни размери. Също така е честно да доведе до развитието на психология на "доносник" в големи области от нашия национален живот - съседи, шпиониращи съседи, работници, шпиониращи работници, бизнес, шпиониращ бизнесмени - дали тези, които биха тормозили своите съграждани за егоистични и тесни цели ще имат достатъчно стимули да го направят. Това, федералната полицейска сила, психология на "доносник", са отличителните белези на полицейската държава и ориентири в разрушаването на едно свободно общество.
Бари Голдуотър
Човек от време на време си поставя пред себе си недостижими цели, а достига тези, които не си е поставял.
Бенедето Кроче
Личният стратегически план за работа е най-важното условие за постигане на целта.
Брайън Трейси
Целта на нашия живот е да добавим стойност към хората от това поколение и тези, които следват.
Бъкминстър Фулър
За много хора щастието е цел в живота, а за мен не е. Подозирам, че на мен ми е нужно нещо различно.
Вернер Херцог
Дрехите ми имат история. Те имат самоличност. Те имат характер и цел. Ето защо те се превръщат в класика. Защото продължават да разказват история. Те все още го правят.
Вивиан Уестууд
Целта на всяко възпитанието трябва да бъде създаването на активна личност с добри идеали за обществен живот, в идеалите на истината, доброто и красотата.
Владимир Бехтерев
Вярвам, че целта на живота е да се прослави Бог.
Ал Гор
Успехът не може да се постигне сам. Времето и силата на всеки човек са ограничени. Един мъдър лидер привлича другите в работата за организационни цели.
Гичин Фунакоши
Има хора, чиято цел е да служат като посредник за другите; преминете през тях, като през мост, и продължете.
Гюстав Флобер
Ядреното премахване е демократичното желание на хората в света и е нашата цел почти от зората на атомната ера. Заедно ние имаме силата да решим дали ядрената ера завършва с гръм или празник по целия свят.
Дезмънд Туту
Вярвам, че историята ни учи на категоричен урок: че след като хората са решени да станат свободни, тогава нищо на света не може да ги спре да постигнат целта си.
Дезмънд Туту
Няма "крайна цел на терапията". Мисленето, че има някаква крайна или универсална цел на терапията, е една от най-фундаменталните грешки в нашата област. За мен тази концепция е доста арогантна, сякаш терапевтите са някакви духовни експерти, които знаят какви трябва да бъдат човешките същества.
Дейвид Бърнс
Цялата история се движи към една голяма цел - проявлението на Бога.
Джеймс Джойс
Растежът на душата е нашата цел и има много начини да насърчим този растеж, като например чрез любов, природа, излекуване на раните ни, прошка и служба. Душата расте добре, когато дава и получава любов. Подхранвам душата си ежедневно, като обичам другите и съм уязвим към тяхната любов. В крайна сметка любовта е глагол, дума за действие, а не съществително.
Джоан Борисенко
Само тези хора са щастливи, чиито мисли са фокусирани върху някаква друга цел, а не на собственото си щастие.
Джон Стюарт Мил
Първият приоритет в живота ми е да бъда свят, а втората цел на живота ми е да бъда учен.
Джон Уесли
Хората, които променят или унищожават произведения на изкуството и нашето културно наследство с цел печалба или като упражняване на власт, са варвари.
Джордж Лукас
След като ние окончателно сме загубили поглед от целта, ние удвояваме усилията си.
Джордж Сантаяна
Целта на литературата - да превърне събитията в мисли.
Джордж Сантаяна
Фанатизъм - това е когато удвояваш усилията си, след като си загубил от поглед целта.
Джордж Сантаяна
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
69
Следваща