Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 19
Какво е това нравственост? Наука за споразуменията, измислени от хората, за да могат да живеят съвместно по възможно най-щастливия начин. Истинската цел на тази наука е щастието на колкото се може по-голям брой хора.
Клод Адриан Хелвеций
Не търсете от жените правдивост, докато възпитавате в тях увереността, че основната цел на живота им е да се харесват.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Храмът на Церера трябва да бъде на уединено място извън града, до което хората не са непременно водени, но с цел да й принесат жертви.
Витрувий
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
Ние влизаме незабранени в този живот и ако имаме късмет, намираме цел извън глада, мизерията и ранната смърт, което, за да не забравим, е общата част.
Абрахам Вергезе
Тази сутрин беше пълна с някаква странна енергия. Всяко нейно движение имаше цел и живот и сякаш намираше удовлетворение във всяко малко нещо.
Ана Годбърсън
Кубизмът е... снимка заради себе си. Литературният кубизъм прави същото в литературата, използвайки реалността само като средство, а не като цел.
Макс Жакоб
Празнотата е симптом, че не живеете творчески. Или нямате достатъчно важна за вас цел, или не използвате своите таланти и усилия в стремеж към важна цел.
Максуел Малц
Егото трябва да бъде в състояние да слуша внимателно и да се отдаде, без по-нататъшен план или цел, на този вътрешен порив към растеж. Хората, живеещи в култури, по-сигурно вкоренени от нашата, имат по-малко проблеми с разбирането, че е необходимо да се откажат от утилитарната нагласа на съзнателното планиране, за да се направи път за вътрешното израстване на личността.
Мари-Луиз фон Франц
В полето аз съм отсъствието на поле. Винаги е така. Където и да съм, аз съм това, което липсва. Когато вървя, разделям въздуха и винаги въздухът навлиза, за да запълни пространството, където е било тялото ми. Всички имаме причини за преместване. Премествам се, за да поддържам нещата цели.
Марк Странд
Една история има своята цел и своя път. Трябва да бъде казано правилно, за да бъде разбрано.
Маркъс Седжуик
Живот, в който има цел и смисъл, укрепва вашето щастие и щастието на всички, които са с вас.
Марси Шимоф
Малките стъпки ще ви отведат до целта ви месеци и месеци по-рано. Малко е по-добре от много.
Марта Бек
Всички религиозни водачи и духовни учители наблягат на намирането на истинско място в нас. Хората, които обсебващо следват тези лидери вместо собствената си цел, се привързват към духовния водач и стават фанатични и контролиращи. Ето защо Исус се опита да каже на своите последователи да не се привързват към външната форма.
Марта Бек
Да бъдеш бегач означава да научаваш непрекъснато житейски уроци. Да бъдеш треньор означава не само да преподаваш тези уроци, но и да ги усещаш в сърцевината на мозъка си. Самият акт на надминаване на личните граници в тренировките и състезанията ще насочи ума и тялото към по-висша цел до края на живота на моите бегачи. Задоволяване на посредствеността-уреждане вместо натискане-тези, които се учат да бъдат най-добрата версия на себе си, знаят тайната на пълноценния живот.
Мартин Дъгард
Трайното постигане на целта изисква много време, упорита работа, жертви и отдаденост на процес, който се поддържа с години.
Маршал Голдсмит
Уолстрийт превърна икономиката в гигантска схема за източване на активи, чиято цел е да изсмуче последните късчета месо от трупа на средната класа.
Мат Таиби
Правя толкова много ревизии, докато вървя; Чудя се как бих могъл да пиша книги, ако не бях израснала в компютърната епоха. Мисля, че бих била много различен писател. Установявам, че изрязвам и поставям, променям нещата и изтривам цели параграфи постоянно.
Меган Макафърти
Когато знаете, че всичко има значение - че всеки ход се брои толкова, колкото всеки друг - ще започнете да живеете живот с постоянна цел.
Анди Андрюс
Целта на архитектурата е да създаде атмосфера, в която човек може да живее, работи и да се наслаждава.
Минору Ямасаки
Моята цел е да раздвижа в сърцето това, заради което си струва да се живее.
Михаил Боярски
Никой интриган на Понци не казва на никого точно как работи. Целта на схемата на Понци е да измами хората, да вземе парите и да избяга.
Мичел Зукоф
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
69
Следваща