Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел" - страница 17
Колкото по-дълго някой вярва, че неговия идеал и цел е извън него, над облаците, в миналото или бъдещето, той ще излиза извън себе си и ще търси осъществяване там, където не може да бъде намерено. Той ще търси решения и отговори навсякъде, с изключение на там където могат да бъдат намерени - в себе си.
Ерих Фром
Целта на живота ви е да бъдете щастливи.
Далай Лама
Бягството от смъртта е нещо нездраво и анормално, което отнема от втората половина на живота нейната цел.
Карл Густав Юнг
Целта на поезията е да ни напомни колко трудно е да останем един и същ човек.
Чеслав Милош
Поведението на хората има смисъл само ако мислиш от гледна точка на тяхната цел, нужди, мотиви.
Томас Ман
Крайната цел на блаженият живот е телесно здраве и душевна безметежност.
Епикур
Въпреки че може да не сме в състояние да видим Неговата цел или Неговия план, Господ на небето е на трона Си и твърдо контролира вселената и нашия живот.
Макс Лукадо
За да постигнеш целите си трябва да се прикриваш.
Николо Макиавели
Хубаво е да чувствате, че имате цел.
Норман Шварцкопф
Целта на живота е самоизразяване. Да показваме нашата същност в нейната цялост е това, за което живеем.
Оскар Уайлд
Дръжте целите си далеч от троловете.
Питър МакУилямс
Повечето от нас, плувайки срещу вълните на проблемите, за които светът не знае нищо, се нуждаят само от малко похвала или насърчение - и ще постигнем целта.
Робърт Колиър
Целта на тероризма се крие не само в самия акт на насилие. Той е в производството на терор. Той има за цел да разпалва, да разделя, да произвежда последствия, които след това използват, за да оправдаят по-нататъшен терор.
Тони Блеър
Смисълът на живота са тези цели, които ви карат да го оцените.
Уилям Джеймс
Понякога гласът на един човек, който говори истината, е много по-мощен от целите флоти и армии.
Урсула Ле Гуин
Имам слаб интерес да рационализирам правителството или да го направя по-ефективно, тъй като възнамерявам да намаля неговия размер. Не се задължавам да насърчавам благосъстоянието, защото предлагам разширяване на свободата. Целта ми не е да приемам закони, а да ги отменям.
Бари Голдуотър
Тайната на успеха е настойчивост в достигане на целите.
Бенджамин Дизраели
Моралът трябва да бъде не цел, а следствие от художественото произведение.
Бенжамен Констан
Успехът ми в бизнеса се дължи предимно на способността ми да се съсредоточа върху обещаващи цели, не се поддавам на изкушението да решавам краткосрочни задачи.
Бил Гейтс
Всички хора се стремят към щастие - няма изключения от това правило; всеки има различни начини, но целта е една ... Щастието е мотивът за всякакви действия на всеки човек, дори на някой, който ще се обеси.
Блез Паскал
Нашата икономическа система, работеща с цел печалба и разхищение и основана предимно на добивната промишленост, е причината за изменението на климата. Пропиляхме земното съкровище и вече не можем да го използваме евтино.
Вивиан Уестууд
Според мен съществува единствена форма на човешко падение - загуба на цел.
Айн Ранд
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
69
Следваща