Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цел"
Целта в живота не е да бъдеш на страната на мнозинството, а да избягаш да се озовеш в редиците на безумните.
Марк Аврелий
Когато е очевидно, че целите не могат да бъдат постигнати, не пренастройвате целите, пренастройте стъпките си на действие.
Конфуций
Когато бях "командирован" за две години в Гложенския манастир, при мен идваше един партизанин. По цели нощи сме говорили. Да знаеш, беше по-голям християнин от много други. Всичко си е до човека! И в Богословската академия да си, уж "чедо на светлината", пак може да излезе най-големия хаймана и безбожник. Всичко си е до човека! Бог си избира хората...
дядо Назарий
Целта на човешкия живот и смисъла на щастието се заключава в това, да се даде максимума от това, което човек може да даде.
Александър Алехин
Всички ние се раждаме за любов, това е принципа на съществуването и единствената негова цел.
Бенджамин Дизраели
Щастието - не цел, а страничен продукт.
Елинор Рузвелт
Моята цел е проста. Това е пълното разбиране на Вселената, защо е таква, каквато е, и защо въобще съществува.
Стивън Хокинг
Знаменитостта е човек, който поставя за цел през целият си живот, да добие известност, а след това ходи с тъмни очила, че да не го познаят.
Фред Алън
Жените пият ласкателни лъжи на цели глътки, а горчивата истина – на капки.
Дени Дидро
Когато нещо е направено, то вече е направено. Не гледайте назад. Гледайте напред към следващата цел.
Джордж Маршал
Великите умове имат цели. Останалите имат желания.
Уошингтън Ървинг
По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта ни е твърде висока и се проваляме, а че е твърде ниска и я постигаме.
Микеланджело
Не бива да поглеждаме назад, освен ако не извличаме полезни уроци от минали грешки и с цел да печелим от скъпо купен опит.
Джордж Вашингтон
Човек може да бъде щастлив, само ако не приема, че целта на живота е щастието.
Джордж Оруел
Не мисля, че животът е нещо абсурдно. Мисля, че всичко ние сме тук поради някаква огромна цел. Мисля, че се смаляваме от необятността на целта, заради която сме тук.
Норман Мейлър
Да бъдем това, което сме, и да станем това, което можем да станем, е единствената цел на живота.
Робърт Луис Стивънсън
Целта на ораторското изкуство - не истината, а убеждението.
Томас Маколей
Дисциплината е мостът между целите и постиженията.
Джим Рон
Животът сам по себе си е цел; и единственият върпос: "дали си струва да се живее?" е всъщнот: "дали сте имали достатъчно от него?".
Оливър Уендъл Холмс — младши
Ако искате да живеете щастлив живот, обвържете го с цел, а не с хора или неща.
Алберт Айнщайн
Не знаейки миналото, е невъзможно да се разбере истинският смисъл на настоящето и целите на бъдещето.
Максим Горки
Аз съм живото доказателство срещу думата "провал". Надниквала съм вече отвъд него. Единственият провал, от който човек трябва да се страхува, е неспособността му да се придържа към целта, която счита за най-важна.
Джордж Елиът
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
69
Следваща