Цитати на тема "Момент" - страница 63
Когато се опитвам да реконструирам мястото, което съм бил в този момент от живота си, за да разбера как съм стигнал до там, до онзи удар, до онова легло, до онова момиче - не мога. Виждам къде някои лоши решения са довели до други лоши решения, но не мога да стигна дотам; сякаш си представям крива, където се спускам все по-надолу и след това съм извън екрана на радара, невидим, и след това, след известно време, линията се издига, отново се вижда и аз не не знам какво се е случило между тях.
Кристен Рупениън
Мълчанието е убежище. Има моменти в живота ни, когато нашият свят се разпада, когато сме затрупани от интензивността на събитията, когато се чувстваме отчуждени и когато животът ни изглежда няма смисъл. В онези моменти, когато се чувстваме най-отдалечени и объркани, тишината предлага убежище за обновление. В моменти на объркване и сложност се изкушаваме да правим повече, да действаме, да намираме обяснения, да говорим. Ако се вслушаме в сърцето си, ще познаем мъдростта да бъдем неподвижни. Ние успокояваме вълненията на ума си, усещаме краката си на земята и се свързваме отново с дълбочина на вътрешна тишина, която може да ни води, да ни излекува и да ни възстанови.
Кристина Фелдман
Начинът, по който ракетите работят в момента, е, че всички те са консумативи. И така, летиш с тях веднъж и го изхвърляш. Можете да си представите, че ако някакъв вид транспорт беше разходен, той нямаше да се използва много. Но независимо дали е самолет, лодка, кола, велосипед или кон - всички те са за многократна употреба. Ако 747 струва около четвърт милиард долара и ви трябват два за двупосочен, никой не плаща половин милиард долара от Лондон до Ню Йорк и обратно.
Крисчън Девънпорт
И ето как знам, че всичко е само думи, думи, думи – че по същество те нямат никаква разлика... Нашите отношения, докато нещата бяха добри и в този момент, когато можеха отново да бъдат добри, беше за неуместността на думите. Чувстваш това, което чувстваш, действаш така, както действаш, кой някога в световната история е бил убеден от добре обоснован аргумент?
Къртис Ситенфелд