Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момент" - страница 6
В болезнени моменти, когато композицията е невъзможна и четенето не е достатъчно, граматиките и речниците са отлични за разсейване.
Елизабет Браунинг
Изкуството на живота е да живеем в настоящия момент и да направим този момент възможно най-съвършен чрез осъзнаването, че сме инструменти и израз на самия Бог.
Емет Фокс
Най-дълбоката и органична смърт е смъртта в уединение, когато дори светлината се превръща в принцип на смъртта. В такива моменти ще бъдете откъснати от живота, от любовта, усмивките, приятелите и дори от смъртта. И ще се запитате дали има нещо освен нищожеството на света и вашето собствено нищожество.
Емил Чоран
Щастието е нищо, временни моменти тук и там и затова ги обичам. На мен би ми било скучно ако бях щастлива през цялото време.са разочаровани романтици.
Зоуи Салдана
В моментът в който се замислиш за това, обичаш или не някого, ти вече си престанал да го обичаш.
Карлос Руис Сафон
Никога не бих казал никога да не се женим отново, но за момента се забавлявам страхотно.
Карол Вордерман
Кой не се е питал в един или друг момент: чудовище ли съм или това означава да си човек?
Кларис Лиспектор
Всички отнемаме ценни моменти от безмилостните челюсти на времето.
Кресида Коуел
Не позволявайте на един луд свят, да ви каже, че успехът е нещо друго освен настоящият момент.
Екхарт Тол
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
Най-горещото място в ада е запазено за онези, които в моменти на морална криза са запазвали неутралитет.
Джон Кенеди
Жените винаги мислят, че ако те имат моите обувки, моите рокли, моите фризьори и грим, това ще има същия ефект. Те не разбират нищо за магията, която е необходима. Не знаят, че аз не съм красива, а само се появявам такава в определени моменти.
Анаис Нин
Моята философия е, че вие не само сте отговорни за своя живот, но като правите най-доброто в настоящия момент, това ви поставя в най-добра позиция в следващия.
Опра Уинфри
В най-добрите моменти животът бива особено непредсказуем.
Кристофър Уокън
Цялото настояще е момент от вечността.
Марк Аврелий
Важно е само този момент в движение. Направете момента важен, жизненоважен и си струва да живеете. Не го оставяйте да се изплъзне незабелязано и неизползвано.
Марта Греъм
Една определена част от нас живее извън времето. Може би ние осъзнаваме нашата възраст в някои редки моменти и повечето време нямаме възраст.
Милан Кундера
... любовта започва в момента, когато една жена с първата си дума се вписва в нашата поетична памет.
Милан Кундера
В момента не мислим за земята като цяло, а сме разделени на части от света. Само за философи и историци това все още не е известно.
Освалд Шпенглер
Най-изисканият парадокс... щом се откажете от всичко, можете да го получите. Докато искате власт, не можете да я имате. В момента, в който не искате власт, ще имате повече, отколкото сте мечтали.
Рам Дас
Не искате да живея живота си и след това да срещна някого. Искаш да споделя живота си с някого. Това ми липсва в момента.
Риана
Това, което най-много ценя в живота, е способността ми да мечтая. По време на най-трудните ми моменти и сложни ситуации успях да мечтая за по-красиво бъдеще.
Ригоберта Менчу
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
71
Следваща