Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момент" - страница 59
Само в най-лошите си моменти сбъркахме приятелството си със съперничество.
Емили Ейдриън
Може би за някои хора влюбването е експлозия, фойерверки срещу черно небе и треперене, бушуващо в земята. Един пламтящ момент. За мен това се случва от месеци, тихо като покълнало семе. Любовта се промъкна през мен, разпръсквайки корени около сърцето ми, докато, за миг на око, зеленото й разчупи мръсотията: скрито в един момент, там следващия.
Емили Хенри
Освен това не е ясно дали съществуват точно приятели... няма приятели, а моменти на приятелство.
Енрике Вила - Матас
В решаващия момент на опасност, страхът освобождава съзнанието от вземането на решения, той сам управлява ситуацията.
Ерве Гибер
Най-красивите снимки са тези, които е невъзможно да направиш: именно защото, фотоапаратът е празен и безопасен, такива моменти стават нереални.
Ерве Гибер
Най-щастливите моменти в живота са, когато сте толкова обзет от поток емоции, че дори не ви хрумва да проверите пощата си.
Ерик Каплан
Има моменти, когато само нетърпеливите са възнаградени, Николас.
Ерик ван Ластбейдър
Една от най-удивителните способности на сексуалността е за момент да надхвърли границите на Аза в нещо, което вече не се определя от физическата собственост и което е напълно уникално. Това е наистина това, което мнозина наричат религиозно преживяване.
Естер Перел
Нелепо е, знам. Говорейки с машина. Нормален човек не би направил това. Но ако научих нещо през последните няколко седмици, това е, че няма нещо като нормален човек. Или нормални действия. Има само действия, които определен човек, в определен момент, трябва да направи.
Ешкол Нево
Бернар затвори очи и мечтаеше всичко да спре, животът спря точно в този момент. След това цялото тяло, мускул по мускул, се отпусна. Той можеше да опише това усещане с най-малки подробности: сякаш бавно се разплиташе плетеница пред очите му, всяка нишка зае мястото си и се появи елегантен деликатен модел.
Жил Куртманш
Мъченикът е точно обратното на езическия герой, олицетворяван в гръцките и германските герои... За езическия герой стойността на човека се крие в неговата мъжество в постигането и задържането на властта и той с радост умира на бойното поле в момента на победата.
Ален дьо Беноа
Ужасяващо е как смъртта може да се материализира в един-единствен мълчалив момент, напълно незабелязан от останалия свят.
Али Новак
Вашето разбиране за нормалността е различно от моето. В края на краищата, ние всички живеем в субективния свят и моят свят в момента не е и, подозирам, никога няма да бъде същият като вашия.
Али Смит
Внимавайте за хора, които се чувстват слаби. Може някой ден да искат да се почувстват силни и да не преживеете този момент.
Алина Бронски
Как да спра да бързам от място на място, винаги гледайки напред към следващото нещо, докато моментът пред мен се изплъзва незабелязано.
Алис Стейнбах
Сякаш всеки момент се изкушаваш да кажеш: така е, защото толкова много го исках, толкова го исках, иначе нямаше да оцелея.
Жорж Перек
Човечеството няма да бъде щастливо до момента, докато не стане атеистично.
Жулиен дьо Ламетри
Аз съм на мода, защото съдържам настроението на деня, на момента - като музика, литература и изкуство.
Заха Хадид
За да се използва повече или по-малко чиста вода, в момента се развива цяла индустрия и се оказва: първо човек прави всичко, за да развали естественото, а след това търси начини да коригира стореното. Оказва се някаква детска градина и ние наричаме това цивилизация?!?
Иван Неумивакин
Никога не съм искал да бъда бизнесмен; Бях занаятчия и умеех да работя с ръце. В един момент реших, че тази компания е най-добрият ми ресурс. Сега Патагония съществува, за да приложи на практика всички неща, които умните хора казват, че трябва да направим не само за да спасим планетата, но и за да спасим икономиката.
Ивон Шуинар
Не е необходимо да сте по-силни от врага, необходимо е да сте по-силни от него в определен момент на определено място.
Игор Зорин
В момента, когато условията се променят драстично за вас, трябва да си зададете един много важен въпрос: ако преди това знаех за сделката или споразуменията, които имам днес, щях ли да се съглася с такива условия?
Игор Ризов
Предишна
1
...
58
59
(Текуща)
60
...
71
Следваща