Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момент" - страница 4
Времето винаги изглежда дълго за детето, което чака - за Коледа, за следващото лято, за да стане пораснал: дълго също, когато предава цялата си душа на всеки момент на щастлив ден.
Даг Хамаршелд
Поразително е, колко умен става политика десет години след момента, когато е трябвало да бъде умен.
Дейвид Лойд Джордж
Учението е движение от един момент в друг.
Джиду Кришнамурти
Знам, че това звучи странно, но като дете бях наистина срамежлив. Болезнено срамежлив. Повратният момент беше първи курс в колежа, когато бях най-големият простак наоколо. Никой, имам предвид никой дори не ми говореше.
Джим Кери
Не искам да достигна момента, когато ще се почувствам удовлетворен. Мисля, че ако това се случи, то с мен е свършено.
Джони Деп
Не е важно, колко лошо рисувате, до момента, когато вие не рисувате така лошо, като останалите.
Джордж Едуард Мур
Най-опасният момент за лошият режим - когато той започва да се реформира.
Алексис дьо Токвил
Преди, да се примирите с мисълта за чудо, трябва да опитате да приложите всяко друго обяснение; защото от момента, в който се прибегне към идеята за сътворението, се прекратява всяко научно обяснение.
Йохан Кеплер
Има моменти, към които се връщаме, сега и винаги. Семейството е като водата – то има спомен за това, което някога е напълнило, винаги се опитва да се върне към първоначалния поток.
Колъм Маккан
Рядко знаем какво чуваме, когато чуем нещо за първи път, но едно е сигурно: чуваме така, както никога няма да го чуем отново. Предполагам, че се връщаме към момента, за да го преживеем, но никога не можем да го намерим наистина, а само неговия спомен, най-слабия отпечатък от това какво наистина е било, какво означава.
Колъм Маккан
Неочакваното винаги идва в най-неудобните моменти.
Лари Нивън
Няма такова време в бъдещето, в което да работим за нашето спасение. Предизвикателството е в момента, времето е сега.
Джеймс Болдуин
Ние винаги живеем само във времето, в което живеем и в никакво друго време; и само чрез извличане от всеки настоящ момент смисъла на всяко настоящо преживяване ние се подготвяме да правим същото и в бъдеще.
Джон Дюи
Има понякога моменти, когато си пожелаваме бъдещето да бъде съградено от хората на миналото.
Жан Ростан
Най-добрата стратегия се състои в това да бъдем винаги възможно най-силни; това преди всичко означава - въобще да бъдем силни, а след това вече - и в решаващите моменти.
Карл фон Клаузевиц
Страхотният секс е нещо апокалиптично. Няма такова нещо като страхотен секс, освен ако моментът не е апокалиптичен.
Норман Мейлър
Има моменти в живота, които хората трябва да знаят да не изпускат. Балоните са проектирани, за да учат малките деца на това.
Тери Пратчет
Всеки Месия се проваля в момента, в който се опитва да се откупи.
Майкъл Шейбон
Достатъчно е да бъдем създадени, да въплътим за момент безкрайния и бурно творчески дух. Безкрайно повече от достатъчно е да бъде използван, за да бъде грубата скица за някакво съвършено творение.
Олаф Стейпълдън
Не можем да изживеем нищо друго освен настоящия момент, да живеем в нито една друга секунда от време и да разберем това е възможно най-близо до вечния живот.
П. Д. Джеймс
Ако свалянето на стената ще изисква да летите, трябва да повярвате, че можете да летите. В противен случай, когато настъпи решаващият момент, със сигурност ще откриете, че няма крила.
Патрик Карман
В момента националният бюджет играе много голяма роля в цялата финансова политика на страната ни.
Рагнар Фриш
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
71
Следваща