Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Момент" - страница 12
Но медитацията е различна. От гледна точка на медитацията, всяко състояние е специално състояние, всеки момент е специален момент.
Джон Кабат-Зин
В момента не се провежда съществено предизвикано от човека глобално затопляне и науката, на която се основават компютърните прогнози за метеорологичния хаос, е зле опорочена.
Джон Колман
Каквото и да чета в момента, изглежда оказва влияние върху това което пиша.
Джон Слейдек
Ако Исус Христос беше този, за когото се представяше, и Той наистина умря на кръст в даден момент от историята, тогава за цялата история от миналото и за цялото бъдеще на историята това е от значение, защото това е основната точка за прошка и изкупление.
Джош Макдауел
И все пак има моменти, в които съм омагьосана от всяка измината миля, от всяко ядене, което съм изяла, от всеки познат човек, от всяка стая, в която съм спал. Колкото и обикновено да изглежда, има моменти, когато това е извън въображението ми.
Джумпа Лахири
Вселената изглежда наистина огромна в момента. Имам нужда от нещо, за което да се задържа.
Е. Локхарт
Животът никога не ни дава това, което искаме в момента, който считаме за подходящо.
Едуард Форстър
В най-дълбоките си моменти казваме най-неадекватните неща.
Една О'Брайън
В момента сме в работата си, когато вече не можем да пренебрегваме империите и имперския контекст в нашите изследвания.
Едуард Саид
Бих искал да бъда по-прощаващ. Има моменти, когато ми е било трудно да прощавам на хора, които са ме предавали.
Ейми Тан
Всеки има цели, стремежи и т.н. И всеки има моменти в живота си, когато никой не е вярвал в него.
Еминем
Днес имаме големи, груби инструменти, ръководени от интелигентни хирурзи, и имаме малки, глупави молекули лекарства, които се изхвърлят в тялото, дифузират наоколо и пречат на нещата, доколкото могат. В момента медицината не е в състояние да излекува нищо.
Ерик Дрекслер
Към този момент започва международна надпревара в съответните технологии, не непременно с разбиране докъде води тази надпревара в дългосрочен план, но силно мотивирана от краткосрочните печалби.
Ерик Дрекслер
В този момент на осъзнаване знаех, че съм сляп, защото исках да не се виждам; Едва тогава разбрах, най-сетне, че всички тези мъртви, французи и германци, са братя и бях брат на всички тях.
Ернст Толер
Това, че съм готвач, не означава, че не разчитам на бързи рецепти. Наистина, всички имаме моменти, когато, притиснати за време, ще използваме консерва с риба тон и домат за първи курс. Въпрос е да изберете правилните рецепти за останалото меню.
Жак Пепен
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Изходният момент на процеса, за който искаме да допринесем е фактът, че войната е естествената реакция на човешката природа в дивото състояние, докато мирът е резултат от придобити характеристики.
Илайхю Рут
Когато питаме за общите форми на икономическите явления, за техните еднообразия или за ключ към тяхното разбиране, ние ipso facto показваме, че желаем в този момент да ги разглеждаме като нещо, което трябва да се изследва, да се търси, като "неизвестен"; и че искаме да ги проследим до сравнително "познатото", точно както всяка наука се занимава с обекта си на изследване.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Гледайки хората, ангелите плачат, защото не им е достъпно това, което е достъпно на нас: усещането за момента.
Карлос Сантана
Мислех, че има моменти да се оплакваш от родителите си и моменти да си благодарен и беше жалко да смесвам тези моменти.
Карън Джой Фаулър
Аз толкова пъти съм се лъгала в живота, толкова пъти съм възприемала нещата в лоша светлина, аз толкова пъти съм била убедена, че ето този човек ми желае добро... Колкото повече ти причиняват болка, толкова повече порастваш, и има моменти, когато ти мислиш за себе си, че повече болка не можеш да понесеш, че е непоносимо, че е твърде болезнено! Но в същото време ти преминаваш през това.
Лара Фабиан
В този момент нещо сладко се раздвижи в него. Беше прошка, красива и без усилие и пълна. За Луи Замперини войната приключи.
Лаура Хиленбранд
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
71
Следваща