Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 9
Книга, която е затворена, е само блок.
Томас Фулър
Книгите са парите на литературата, но само гишетата на науката.
Томас Хъксли
Главно купувам книги за свободното си време.
Уесли Снайпс
Книгите са възхитително общество. Ако влезете в стая и я намерите пълна с книги - дори без да ги вземете от рафтовете, те сякаш говорят с вас, за да ви предложат за добре дошли.
Уилям Гладстон
Необходимо е самостоятелно да търсиш пътя така, че да не зависиш от нечия гледна точка или някоя книга.
Брус Лий
За мен четенето на модно списание е последното нещо, което трябва да направя. Имам книги, които трябва да прочета.
Вивиан Уестууд
Повече хора трябва да четат книги. Това е най-концентрираното преживяване, което можете да имате.
Вивиан Уестууд
Книга - това не е само литературно произведение, но също съвест, разум и изкуство.
Винсент ван Гог
Чети книги, така както гледаш картини, без да се съмняваш или да се колебаеш: трябва да бъда уверен в себе и да намираш за прекрасно, това което е прекрасно.
Винсент ван Гог
Книгата е устройство, което е способно да разпали въображението.
Алан Бенет
Просто ми дайте удобен диван, куче, добра книга и жена. Тогава, ако успея да я накарам да вземе кучето и да отиде някъде и да прочете книгата, може да се забавлявам малко.
Граучо Маркс
Въпреки че може да няма книга във всеки от нас, толкова често има проклет добър разказ.
Джефри Арчър
"Книгите имат своя съдба..." Това означава, че книги, взети за прочит, не се връщат обратно.
Дон Аминадо
Това не е книга, която може просто да се сложи в страни. Тя трябва да се захвърли надалеч с всички сили.
Дороти Паркър
Целия живот на човечеството последователно се е заселила в книгата: племена, хора, държави са изчезнали, а книгата е останала.
Александър Херцен
Добрите книги служат за утешение за всичко, но не могат да заменят нищо.
Етиен Рей
Иска ми се да напиша красива книга, която да разбие онези сърца, които скоро ще престанат да съществуват: книга на вярата и малките кокетни светове и на хората, които живеят според философиите на популярните песни.
Зелда Фицджералд
След поета има книги, след художника - картини, след държавника - страници от историята. А след човекът? Това ли е спомен, малко светлина и топлина.
Иля Еренбург
Светът е книга на която страниците се откриват на нас с всяка стъпка.
Алфонс дьо Ламартин
Напуснах Пекин през 1987, малко преди книгите ми да бъдат забранени там, но се връщах непрекъснато.
Ма Дзиен
Вероятно всеки си мисли, че съм нимфоманка, че имам ненаситен сексуален апетит, но в действителност по-скоро бих прочела книга.
Мадона
Книгата е животът на нашето време; от нея се нуждаят всички - и малките, и възрастните.
Висарион Белински
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
73
Следваща