Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 8
Да издадеш книга със стихове е като да изпуснеш листенце от роза в Големия каньон и да чакаш да чуеш ехото.
Дон Маркис
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
Това, от което се нуждае тази страна, е: повече книги!
Кристофър Морли
Книгата е ням учител.
Платон
Трудно е да се създаде хаос, дори в Интернет. Ето един пример. Отидете на Amazon.com. Купете някоя книга без да ползвате SSL. Наблюдавайте пълната липса на хаос.
Брус Шнайър
Aко четеш книгата, която всички четат, ще мислиш само това, което всички мислят.
Харуки Мураками
Не мога да спя ако не съм заобиколен от книги.
Хорхе Луис Борхес
Изненадващо е какво можеш да изровиш от книгите, стига да копаеш достатъчно дълго.
Робърт Джордан
Когато бях дете и растях, книгите ме спасиха от отчаяние, което ме убеди, че културата е най-великата ценност.
Симон дьо Бовоар
Да спрете да четете книги означава да престанете да мислите.
Фьодор Достоевски
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Мнозина хвалят едни книги, но четат всички останали.
Марк Валерий Марциал
Обичайте книгата от цялата си душа! Тя не е само вашият най-добър приятел, но и докрай верен спътник.
Михаил Шолохов
Моята книга трябва да мирише на борове и да звучи с шумовете на насекоми.
Ралф Уолдо Емерсън
Нужно е постоянно да бъдеш в състояние на влюбеност в нещо. В моя случай - в книгите, в писателството.
Рей Бредбъри
Ако книгите ми бяха малко по-лоши, нямаше да бъда поканен в Холивуд, но ако те бяха малко по-добри, аз не би трябвало да ходя там.
Реймънд Чандлър
Аз пих кафе, четях стари книги и чаках, кога ще свърши тази година.
Ричард Бротиган
Никой не краде книги, освен старите приятели...
Роджър Зелазни
Съвсем не съм противник на книги, където се описват необичайни хора в обичайни ситуации. Но като читател и писател са ми много по-интересни обичайни хора в необичайни ситуации.
Стивън Кинг
Не мисля, че някой филм, книга или произведение на изкуството биха разрешили патоса в Близкия Изток днес. Но определено си заслужава опита.
Стивън Спилбърг
Всяка формула, включена в книга, намалява числото на купувачите двойно.
Стивън Хокинг
Най-добрият ефект на всяка книга е, че тя вълнува читателя към самостоятелната активност.
Томас Карлайл
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
73
Следваща