Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 7
Внезапно разбрах, че ако всеки момент от една книга трябва да се приема сериозно, то всеки момент от живота също трябва да се приема сериозно.
Шърман Алекси
Спях с книгите си, натрупани на купчини в леглото ми, и понякога те бяха единственото нещо, което ме стопляше и винаги единственото нещо, което ме поддържаше жив. Книгите са най-добрата и най-лошата защита.
Шърман Алекси
Някои хора ценят книгите по обема, сякаш са написани за упражняване на ръцете, а не на ума.
Балтазар Грасиан
Ако не видите книгата, която искате на рафтовете, напишете я.
Бевърли Клиъри
Хората обикновено са изненадани да чуят това, но аз наистина не чета детски книги.
Бевърли Клиъри
И до ден днешен, ако ме питате как станах писател, не мога да ви дам отговор. И до ден днешен, ако ме питате как се пише книга, не мога да отговоря. За дълги периоди, ако не знаех, че по някакъв начин в миналото съм писал книга, щях да се откажа.
В. С. Найпол
Книгите, които пиша, защото искам да ги чета, игрите, защото искам да ги играя, и истории, които разказвам, защото ги намирам за вълнуващи лични.
Гари Гигакс
Не че тя възрази срещу уединението. Точно обратното. Тя имаше книги, благодаря на Небето, количества книги. Всякакви книги.
Джийн Рис
Тайнствата на любовта в душите наистина растат, но въпреки това тялото е нейната книга.
Джон Дън
Жените започнаха своята вътрешна еманципация от достъпа си до литература, от достъпа до света чрез книги; достъп, който те не биха могли да имат социално или политически, или разбира се икономически, в света като цяло.
Джордж Стайнър
Тогава един ден си помислих, че би било прекрасно да направя цяла книга, да направя текста и рисунките си заедно и така започнах да правя детски книги.
Дик Бруна
Никога не си твърде стар, твърде шантав, твърде див, за да вземеш книга и да четеш на дете.
Доктор Сюс
Емоционално нямам картинна книга, илюстрирана със спомени от първите ми пет години, но външно имам впечатления, които притежават преследваща яркост, сравнима само с текстурата на сънищата, когато сънищата са бурно живи.
Е. Ф. Бенсън
Книги не заслужаващи бавно четене, не заслужават въобще това, да ги четете.
Емил Фаге
Поезията обаче не живее само в книги или в училищни антологии.
Еудженио Монтале
Тази книга не е история. По-скоро това е опит за създаване на аналитични инструменти, които да подпомогнат разбирането на историята.
Карол Куигли
Всички вълнения на забранена книга имаха своето обичайно действие, едно от които, както винаги, е да разкрие факта, че цензорите не знаят за какво говорят.
Кристофър Хитчънс
Страхотна книга започва с идея; страхотният живот, с решителност.
Луис Л'Амур
Да видите прекрасно издание на безсъдържателна книга е също така неприятно, както да видите безсъдържателен човек, ползващ се от всички материални блага на живота.
Висарион Белински
Това е шестата книга, която съм написал – което никак не е зле за човек, прочел само две.
Джордж Бърнс
Мисля, че познаването на книгите е основата, върху която трябва да се надграждат други знания.
Джордж Вашингтон
От копривата извличай нишки, от пелина - лек. Навеждай се само, за да вдигнеш. Проявявай повече ум, отколкото самолюбие. Всяка вечер се питай каква добрина си направил. Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата - пълно буре, в градината - свежо цвете.
Епикур
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
73
Следваща