Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 69
Книгите ми попадат в колебливата среда между историческа фантастика и историческа романтика.
Лорън Уилиг
Не бях осъзнал колко интензивни ще бъдат първите няколко години от училище. Когато ви разпределят 40 книги на седмица... няма много място за романи.
Лорън Уилиг
Минимумът, от който се нуждая, е шест месеца, за да позволя размисъл, отлагане и изследване. Времето за изследване варира от книга до книга; някои са по-бързи, защото се основават на ресурси, с които разполагам.
Лорън Уилиг
Когато напишат своите исторически книги, моето име ще изгори дупка в страницата.
Лорънс Норфък
Предполагам, че достигнах границата на това, което мога да направя с нехудожествените книги, може би защото те никога не се чувстваха достатъчно интензивни - в крайна сметка това е журналистическо начинание, дори ако използвате мемоарите като форма.
Лорънс Озбърн
Мисля, че когато пиша филми и пиеси, книги и статии в списания, всички те са разказване на истории, а реалността е общият знаменател, който ги свързва.
Лорънс Райт
Всички, които са прочели няколко стари книги, са възприели старите тактики за разглеждане на всяка нова идея за "ерес", която трябва да бъде изкоренена.
Лу Сюн
Единствената ми радост е науката и изкуството, цялото ми щастие е в книгите.
Лудвиг Тик
Купчина книги до леглото ви създава хюга точно като доверената компания на стари приятели или вниманието на значим човек. В очакване на хюга, ние се качваме рано в леглото, за да прочетем книга от точно тази купчина, загрижени за съдържанието на живота си.
Луиза Томсън Бритс
Най-добрият морал, който децата получават от всяка книга, е просто способността да съпреживеят другите хора, да се грижат за героите и техните чувства. Така че не е нужно да пишете проповедна книга, за да направите това. Просто трябва да я направите забавна книга с герои, за които те интересуват, и в резултат те ще станат по-добри хора.
Луис Сакър
Преди си мислех, че не четеш книги за нищо.
Луис Сакър
След като видя толкова много книги, събрани на едно място, старецът едва не се задуши.
Луис Сепулведа
Но никой не беше успял да улови по подходящ начин нещото за нея, на което самата тя се възхищаваше най-много - как можеше да каже с веждите си повече от всички книги в Националната библиотека. Тя се гордееше с тези видни полумесеци и ги използваше с голям ефект в ежедневието.
Люк Джерод Камър
Онези, които прекарват по-голямата част от времето си в четене или писане на книги, разбира се, са склонни да обръщат особено внимание на натрупванията от книги, когато ги попаднат. Те няма да минават покрай сергия, магазин или дори рафт в спалнята, без да прочетат някакво заглавие, а ако се озоват в непозната библиотека, никой домакин няма да се тревожи допълнително за тяхното забавление.
М. Р. Джеймс
Има три вида история. Първото е това, което наистина се е случило и това е завинаги загубено. Второто е това, което повечето хора смятат, че се е случило и можем да възстановим това с усърдни усилия. Третото е това, което хората на власт искаха бъдещето да се случи и това е 90 процента от историята в книгите.
Майкъл Грубер
Магазинът е малък и навсякъде са натрупани книги на купчини. Точно така трябва да изглежда всяка книжарница. Подозирам, че тук има клиенти, затрупани от книжна лавина, премазани от нея и никога след това неоткрити.
Майкъл Катакис
Но лукса никога не ме е привличал, аз обичам семплите неща, книги, да бъда сама или с някого, който ме разбира.
Дафни Морие
Произхождам от семейство читатели. Къщата ни миришеше на книга.
Меган Абът
Светът и обществото приличат на библиотека, в която на пръв поглед всичко изглежда нормално, защото книгите са поставени съобразно формата и големината им, но където всъщност цари истински хаос, защото нищо не е подредено съобразно науките, темите и авторите.
Никола дьо Шамфор
Бях търсещ и все още съм, но спрях да питам книгите и звездите. Започнах да слушам уроците на моята душа.
Мевляна Джеляледдин Руми
Военното изкуство се състои в това, с по-малка армия винаги да имаш повече сили от неприятеля, когато те атакува или когато е атакуван; но това изкуство не се учи нито по книги, нито по навик, то е усет за действие, който именно представлява военният гений.
Наполеон Бонапарт
Много книги са резултат по-скоро на нуждата да пише, отколкото на друга нуждата да чете.
Ашли Брилиант
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
73
Следваща