Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 67
Тя е като велик писател, със силата да чете хората; Бях повлиян от нея. Но нейният живот не беше живот, в който можеш да седиш на закрито с книги.
Кюн-сук Шин
Може би странно за другите, но за мен това беше много обикновен и защитен живот. Той вярваше, че адът на живота са други хора и се опитваше да изгради живот възможно най-далеч от тях. Сякаш би могъл да живее някъде в книгите, които чете...
Кюршат Башар
Сиракът вече не можеше да чуе или да види сенките на мъртвите. Не мислеше, че са загинали. Най-вероятно те се криеха сега някъде в този пейзаж от книги.
Лави Тидхар
Въпреки че може да се напише проста книга по избрани теми, централните доктрини на икономиката не са прости и не могат да бъдат направени така.
Алфред Маршал
Книгите карат душата да лети.
Алън Брадли
Добрите книги не трябва да се скриват. Те трябва да бъдат прочетени от колкото се може повече хора възможно най-много пъти.
Алън Грац
Не харча много за дрехи. Купувам стари книги. Казвам си, че трябва да спестя - това е класическата северна етика на труда. Обичам хубавите празници обаче. Голям фен съм на круизите. Обичам да разопаковам веднъж и всеки ден да сменям декорите.
Алън Тичмарш
Това не е писмото, което дълго търсихте. Това не е за книгата. Това не е самопризнанието, което ще докаже престъпленията, които ми възложихте. Нито е призив за моята невинност. Невинен съм за това, в което бях обвинен, но не за всичко.
Лара Прескот
Тази книга ще ни отведе надолу по спирала, от която няма да има връщане.
Лара Прескот
Не крия ентусиазма си, когато слушам собствените си думи, обичам онези ситуации, в които фразата на книгата се вписва в моята реалност.
Лаура Риньон Сирера
Накрая искам да си спомня милионите съюзнически военнослужещи и военнопленници, които изживяха историята на Втората световна война. Много от тези мъже никога не се прибираха вкъщи; много други се завърнаха с емоционални и физически белези, които ще останат с тях до края на живота им. Излизам от тази книга с най-дълбока признателност за това, което тези мъже издържаха и това, което жертваха, за доброто на човечеството. Именно на тях е посветена тази книга.
Лаура Хиленбранд
Нищо чудно, че всеки писател се опитва да напише всяка книга, сякаш е последната. И той се опитва да инвестира в нея всичко, което иска да каже на хората.
Лев Давидичев
От дебелите книги не можеш да узнаеш нищо ново. Дебелите книги са гробище, в което са погребани стари идеи от миналото.
Лев Ландау
Авторите имат националност; книгите не.
Лейла Слимани
Родителите ми бяха любители на книгите и ни отгледаха по начин, който разглеждаше свободата и подривната дейност като незаменими.
Лейла Слимани
Като плесен върху книги, растат митове за историята.
Лейни Тейлър
След като прочетете четиринадесет книги в нечий свят, вие като че ли забравяте, че не е истинско. Започвате да говорите като героите, разговаряте с героите.
Лекси Блейк
Ако на човек е съдено да стане Бог, то неговият престол ще бъде книга.
Леонид Андреев
Когато една държава, била тя древна или млада, започне да привлича вниманието в света, ще бъде много подходящо, ако нейният лидер напише книга за нея.
Леонид Кучма
Лятната книга е красива и топла, с онази мъдрост, която можем да адаптираме към ежедневието си.
Лив Улман
За мен книгите винаги са били живи същества. Някои от срещите ми с нови автори промениха малко живота ми. Когато съм бил объркан, търсейки нещо, което не бих могъл да дефинирам за себе си, се появи определена книга, приближи се към мен, както би го сторил приятел. А между корицата му носеха въпросите и отговорите, които търсех.
Лив Улман
Всичките ми книги са за автентичната италианска храна в Италия и носят това послание за проста и автентична храна.
Лидия Матичио Бастианич
Предишна
1
...
66
67
(Текуща)
68
...
73
Следваща