Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 65
Книги - има нещо неприлично в това!
Катрин Банър
Книгата е врата, нали знаете. Винаги е било и винаги ще бъде. Книгата е врата към друга стая, към друго сърце, към друг свят.
Катрин Валенте
Библиотеката никога не е пълна. Това е радостта от това. Винаги търсим още една книга, която да добавим към своята колекция.
Катрин Валенте
По времето, когато книгите бяха пуснати, аз бях в ареста, така че имах по-високи приоритети – да се занимавам с моето наказателно дело – отколкото да се занимавам със съдебни спорове. Има много информация, която е неточна.
Кевин Митник
В края на краищата, свещен дълг на библиотекаря е да свежда книгите до своите истински читатели.
Кейт Мортън
Обичам миризмата на стари книги.
Кейти Хан
Провалът не е индикация за постоянен провал – не! Вместо това, това беше още една стъпка в творческия процес: ние правим; изхвърляме. Като изхвърлих, бих могъл да направя отново. Можех да направя това, което трябваше: да напиша следващата книга. Напишете правилната книга.
Кели Барнхил
Не мога да обвинявам книгите за хаоса в живота си, но те винаги са били там по време на пътуването.
Кен Бруен
Реших да пиша книги, само за да си докажа, че съм още жив, ако не друго.
Кен Бруен
Писателите са естествено обсебени от книгите, осезаемите артефакти от техния труд. Дори отвъд текста обичам физичността на книгите, възможностите, представени от тяхната същност и форма.
Кен Лиу
Подобно на почти всеки писател на разкази, аз се представях на всеки пазар под слънцето и се надявах на най-доброто. Писмата за отказ, които съм събирал през годините, вероятно могат да направят собствена книга.
Кен Лиу
Аз съм луда по четенето, но съвършено равнодушна към джаджите. Компютър използвам само за поръчка на книги и билети за концерти.
Кери Мълиган
Последната глава - ето, заради това ние започваме книгата. Всяка повест трябва да завърши. Всички считат, че смъртта е най-тъжният край. Но това не е истина. Ако е така, всички ние сме ходещи трагедии.
Кийра Кас
Защо мъжете получават списания и книги за инвестиране и забогатяване, докато жените получават лекции за икономисването на стотинки в хранителния магазин и намаляването на колекциите ни от обувки?
Кимбърли Палмър
Всички персонажи в тази книга са измислени; всяко сходство с реални хора или трупове е и случайно, и отвратително.
Кирил Бонфилиоли
С удоволствие бих изхвърлила учебниците, но бих оставил книгите в библиотеките. И аз бих ги чела всички, а дори и стихове.
Клара Ярункова
Синът ми, който е в спектъра, е много строг мислител. Той се нуждае от ясни дефиниции за добро и грешно. Всичко мъгляво или сиво го обърква. Например, ако се опитам да го накарам да разбере, че един приятел се е държал лошо, той често ще се разстрои с мен, защото в книгата си приятел е "добър човек" по дефиниция.
Клер Лазебник
Постоянно получавам повече информация по дадена тема след публикуването на книгата.
Клеър Томалин
Понякога си мисля, че откакто започнах да пиша биографии, имам повече живот в книгите, отколкото в реалния си живот.
Клеър Томалин
Може би бих искала да се върна към писането на малки книги за неизвестни хора.
Клеър Томалин
За тези от вас, които ще започнат да четат Книгата по математика от кора до кора, потърсете връзките, гледайте със страхопочитание еволюцията на идеите и плавайте в безбрежното море на въображението.
Клифърд Пиковър
Там, където изгарят книги, скоро ще горят хора.
Корнелия Функе
Предишна
1
...
64
65
(Текуща)
66
...
73
Следваща