Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 64
Книгите ни се формират въз основа на споразумение на необходимост и забрава, сякаш са свидетели на епизод от живота ни, към който нямаме връщане. Но докато има книги, ни се струва, че тези моменти са все още тук.
Карлос Мария Домингес
По време на последната военна диктатура в Аржентина много изгориха книги в тоалетни, бани и заровиха колекциите си в задната част на къщата. Книгите станаха осезаемо опасни. Хората избираха между тях и собствения си живот, превръщайки се в свои собствени палачи.
Карлос Мария Домингес
Според енергийната медицина всички ние сме живи исторически книги. Нашите тела съдържат нашите истории – всяка глава, ред и стих от всяко събитие и връзка в живота ни. Докато животът ни се развива, нашето биологично здраве се превръща в живо, дишащо биографично изявление, което предава нашите силни, слаби страни, надежди и страхове.
Каролайн Мис
Нищо не ни убеждава, че животът ни е импровизация толкова, колкото прекъсната музика или старата адресна книга.
Карсън Маккълърс
Процесът на писане на книга е толкова отдалечен в съзнанието ми от процеса на публикуването й, че често забравям за големи участъци, че в крайна сметка се надявам да направя последното.
Карън Джой Фаулър
Книгите ми понякога имат смесен успех. Не е като да съм вървяла от триумф към триумф. Имах няколко книги, които се справят много, много добре и една двойка се справят много, много зле.
Карън Джой Фаулър
Чета книгите си за писане на семинари и приятели и често съм фокусирана само върху това да ги забавлявам. Изобщо не мисля за маркетинг.
Карън Джой Фаулър
Републиканците имат право да изразяват загриженост за прекомерното регулиране и могат да направят много, за да го намалят, преди всичко като проверяват правилата в книгите и като поставят всички нови предложения през филтър за разходи и ползи. Тук има място за много творчество.
Кас Сънстейн
Бих искал да прелистя страниците на книгите, да усетя връзката на друг ум.
Касандра Монтаг
Какво знаеш ти за хората? Ти през цялото време четеш книги.
Катарина Бивалд
- А ако книгата не се хареса на никой? - Такава няма. При всяка книга има читател. И за всеки човек съществува книга.
Катарина Бивалд
Хората обичайно забравят да благодарят на дърветата, а в действителност без тях не би имало книги.
Катарина Бивалд
В книгите хората са по-добри.
Катарина Бивалд
Молекулата на ДНК напразно се пази в клетъчното ядро, като някаква изключително рядка готварска книга.
Катарина Вестре
Винаги съм имал идеи за повече книги, отколкото мога да напиша.
Алистър Рейнолдс
Когато работя върху една книга, част от въображението ми мисля за следващата.
Алистър Рейнолдс
На писателите на научна фантастика не липсват идеи. Можете да прочетете книга, а тя поставя началото на верига от мисловни процеси, така че тя се превръща в отговор на книгите на други хора.
Алистър Рейнолдс
Нещо като четенето зависи много от това просто да имаш хора около теб, които говорят с теб и ти четат книги, повече от това да седнеш и, да речем, да направиш тренировка за четене, когато си на 3 или 4 години.
Алисън Гопник
Само ако всички те просто ме оставят на мира с книгите и писмата ми, щях да се задоволя да оставя живота и светът да мине покрай мен.
Алисън Уиър
Романтичните романи могат да бъдат разделени на две широки категории: исторически романси, които използват голямо разнообразие от исторически фонове, и съвременни романси. Разграничаването е важно, тъй като времевите настройки оказват силно влияние върху сюжетните линии и вида на фантазията, който се намира в книгите.
Кати Линц
Парите обичат сметка, а книгата молив.
Като Ломб
Домашната работа, както открих, включва остър молив, дебели книги и дълги въздишки.
Катрин Апългейт
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
73
Следваща