Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 61
Хората в депресия не пишат книги. Книги се пишат от хора, доволни от живота си: пътуват, влюбват се и говорят много, уверени, че ще подберат правилните думи за всичко, което се случва.
Елена Феранте
Вярвам, че веднъж написани книги нямат нужда от своите автори.
Елена Феранте
Без резерви мога да кажа, че цялата ми идентичност е в книгите, които пиша.
Елена Феранте
Порядъчните жени не пишат книги. Толкова повече за самата себе си.
Елена Хаецкая
Ние правим грешката да четем твърде много, несъобразно на това, колко размишляваме за него... Така четенето на книги, строго погледнато, е в крайната степен на умствена леност.
Елизабет Браунинг
Добрите цели не винаги правят добри книги.
Елизабет Браунинг
Мисля, че е по-трудно - много по-трудно - да бъдеш добър родител, отколкото да напишеш книга.
Елизабет Бърг
Наистина моето свещено място е кабинетът ми, където има книги, които обичам, и неща, които хората са ми дали.
Елизабет Бърг
Когато пиша книга, нямам представа какво правя. Просто отивам там, където ме води.
Елизабет Бърг
Без съмнение първият въпрос, който ми се задава на всяко събитие с автор, е: "Вашите книги базирани ли са на реалния ви живот?"
Елин Хилдебранд
Винаги съм обичала да чета книги за деца и млади, особено когато тези книги са мистерии.
Елинор Катън
Романната форма е за борбата на главния герой да трансформира произволния си, фрагментиран, даден опит в разказ, толкова смислен, колкото и любимите му книги.
Елиф Батуман
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
Защото книгите са повече от книгите, те са животът, сърцето и сърцевината на миналите епохи.
Еми Лоуел
Знанието от книгите само допълва знанието за живота, познанието, наситено с ефективна мисъл, което му дава гъвкавост, потвърждавайки неговата истина.
Емил Фаге
Отговорените молитви Отговорът е ужасно глупаво заглавие. Така че, толкова тъпо. Не знаете как да напишете тази книга. Дори не знаете дали трябва да напишете тази книга. Със сигурност никой друг не е тук за това. Може да е разумно да ги приемете като неща, които по смисъл показват колко неразумна е тази идея. Направи по-добре!
Емили М. Данфорт
Всяка готварска книга е каталог на ужасите.
Енрике Мориел
Понякога е нужно да оставиш книгите затворени, за да разкрият своите тайни.
Ерве Гибер
Всяка книга е експедиция в непознати земи, която има както интелектуален, така и физически компонент.
Ерик Ларсън
Книгата не заслужава читатели, ако в нея няма практически полезни сведения.
Ерик Маккормак
Това, което е важно в живота, няма да го намериш във философските книги.
Ерик Маккормак
Защото има неща, които правиш за хора, които познаваш цял живот. Оставяте ги да ви спасят, поставяте ги в книгите си и си позволявате да започнат отново, чисти.
Ерика Суайлър
Предишна
1
...
60
61
(Текуща)
62
...
73
Следваща