Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 60
Биткойн или друга цифрова валута не се записва във файл някъде; той е представен от транзакции, записани в блокчейн-нещо като глобална електронна таблица или счетоводна книга, която използва ресурсите на голяма биткойн мрежа от равноправни партньори, за да провери и одобри всяка транзакция с биткойни.
Дон Тапскот
Но книгите не лекуват проклетията. Никога не са лекували, нито някога ще излекуват. Не помага желанието да вярваш в противното. Книгите не подбират и се предлагат на всеки, който иска да ги прочете. И ако носят спасение, правят го тъй безразборно и тъй непонятно, че никой не може изобщо да се надява на това.
Дулсе Мария Кардозо
Функцията на една книга е да осигури опит при четене.
Дъглас Рушкоф
Образованието е процес на продажба на някого на книги.
Дъглас Уилсън
Дигифрения - как технологиите ни позволяват да сме на повече от едно място - и себе си - едновременно. Пилотите на дронове страдат повече от прегаряне от пилотите в реалния свят, тъй като се опитват да живеят в два свята - дома и бойното поле - едновременно. Всички ние сме претоварени, докато не се научим да правим разлика между потоци от данни (като Туитър), в които само може да се потопи, и съхранение на данни (като книги и имейли), които могат да бъдат напълно консумирани.
Дъглас Рушкоф
Независимо дали става дума за видеоигра, комикс или чекова книга, въпросът винаги е: "Каква история трябва да разкажете?"
Дънкан Джоунс
Всичко, което се надявам да кажа в книгите, всичко, което някога се надявам да кажа, е, че обичам света.
Е. Б. Уайт
Не забравяйте да споделите тази книга с приятелите си и в социалните мрежи, в противен случай духът на учения, изгорен на кладата, ще дойде при вас през нощта и ще ви превърне в зомби.
Александър Панчин
Вече имам такъв вдъхновен вид, че никой не иска да ме целуне. Все едно да целунеш книга.
Евгений Харитонов
Законите умират - книгите никога.
Едуард Булвер-Литън
Ние не сме такива глупаци, че да плащаме за четене на по-низши книги, когато можем да четем превъзходни книги за нищо.
Едуард Булвер-Литън
Харесваше тънки книги, които можеше да пъхне в джоба на палтото си и да остави там непрочетени месеци. Какъв беше смисълът на една книга, ако не можеше да я носиш със себе си като теоретична защита срещу скуката?
Едуард Сейнт Обин
Чел съм Стария Завет, най-кръвожадната и опасна книга за младите. Йехова несъмнено е най-лошият герой в художествената литература.
Едуин Робинсън
Спаси ме великият уравновесител, позволяващ на хората от всички слоеве на обществото да се срещат на едно високо интелектуално ниво: книгите.
Едуин Шнейдман
Един човек веднъж ми каза, че всички книги трябва да приключат в глава седемдесет и седма.
Ейдриън Маккинти
Мисля, че много мениджъри, с които се срещаме, приемат много сериозно ролята си на лидери и правят много за хората си. И се опитват да усъвършенстват уменията си, като четат книги и посещават обучение. Но отново проблемът номер едно е, че сме заети. Склонни сме да забравяме, че колективно можем да постигнем повече, отколкото бихме могли да направим сами, и имаме нужда нашите хора да се чувстват част от положителна, продуктивна култура.
Ейдриън Гостик
Неизбежна като австралийско шардоне на премиера на книга.
Ейлиш ни Гуивна
Истинският проблем с щастието не са неговите преследвачи, нито техните книги; това е самото щастие. Щастието е като красотата: част от неговата слава се крие в неговата преходност.
Ейми Блум
Въпреки че съм голям вярващ в равенството между половете, рицарството се отчита високо в моята книга.
Ейми Плъм
В китайската култура децата не биха си помислили да питат или да говорят с родителите си. В американската култура децата в книги, телевизионни предавания и филми постоянно печелят точки с бързия си разговор. Обикновено родителите трябва да получат житейски урок - от децата си.
Ейми Чуа
Прекрасна странност от човешки характер е, че човек е по-склонен да прекъсне двама души в разговор, отколкото един човек сам с книга.
Еймър Тауълс
Можеш да се учиш не само по книги и в училище, а можеш да познаваш всякакви предмети и явления, наблюдавайки и изучавайки ги по време на разходка...
Хектор Мало
Предишна
1
...
59
60
(Текуща)
61
...
73
Следваща