Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 6
Ние посещаваме книжарниците не толкова често, за да си купим някоя специална книга, а по-скоро, за да преоткрием, по-щастливите и по-изразителни думи на другите за собствената ни обременена душа.
Кристофър Морли
Книгата е нещо велико, докато човек може да я използва.
Александър Блок
Аз съм човек на библиотеката, човек на книгата втора ръка.
Джон льо Каре
Със свобода, книги, цветя и луната, кой не би бил щастлив?...
Оскар Уайлд
Мъдро и полезно решение на древните е било да предадат своите мисли на потомството, като ги записват в трактати, така че те да не бъдат загубени, но, развивайки се в следващите поколения чрез публикации в книги, постепенно да достигнат в по-късни времена до най-високото усъвършенстване на обучението.
Витрувий
Някой каза, че писането е лесно, просто сядате на пишещата машина и отваряте вена. Зависи от книгата. За някои, трябва да направя доста изследвания, които ми харесват. Други са много по-близки до мен.
Ан Ривърс Сидънс
Прекарвам най-щастливите си часове в четене на Ведантични книги. Те са за мен като светлината на утрото, като чистия въздух на планините - толкова прости, толкова верни, ако веднъж се разберат.
Макс Мюлер
Едно дете, един учител, една книга, и една химикалка могат да променят света.
Малала Юсафзаи
Книгите, както и животите, винаги са незавършени, дори когато свършват, защото да пишеш означава да се бориш със случайността, да налагаш определен фалшив ред върху безкрайната и безкрайно разочароваща природа на мисълта.
Марк Кингуел
Тази книга се стреми да премахне мъглите, които пречат на толкова много хора да видят пътя.
Норман Ейнджъл
Библията си струва всички останали книги, които някога са били отпечатани.
Патрик Хенри
Книгите ми винаги бяха пълни с мастилени петна, винаги изцапани и покрити с размазани скици и снимки, които човек рисува безделно, когато вниманието му се лута от задачата си.
Пиер Лоти
Всяка книга на света е навън и чака да бъде прочетена от мен.
Роберто Боланьо
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Мислех си, че ако някога е имало време да напиша книга за надеждата, това е сега.
Стъдс Търкъл
Религията очевидно е изиграла роля и в тази, и в предишната книга.
Стъдс Търкъл
Умишлено написах стихотворение в последната си книга, където предполагах, че има и други страсти, толкова големи или по-важни от страстта към секса.
Том Гън
Ще те проклина с книга и камбана и свещ.
Томас Малори
Книгите носят просветление на душата, възвишават и укрепват човека, пробуждат в него по-добри стремежи, изострят ума и смекчават сърцето.
Уилям Мейкпийс Такъри
Книгите и всички форми на писане са ужас за тези, които искат да потиснат истината.
Уоле Шоинка
Човек губи контакт с реалността, ако не е заобиколен от книгите си.
Франсоа Митеран
Моят живот е като отворена книга - с илюстрации.
Хю Хефнър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
73
Следваща