Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 59
Мизерията е да нямаш време да четеш хиляди славни книги.
Джордж Гисинг
И двамата са очевидни обитатели в долината на сянката на книгите.
Джордж Гисинг
Никое място не е скучно, ако ми дадете маса, добро кафе и няколко книги. Това е родина.
Джордж Стайнър
Интелектуалецът е просто човек, който има молив в ръката си, когато чете книга.
Джордж Стайнър
Петстотин и деветимата писатели пишат осем хиляди и два романа, в които присъстват кръгло дванайсет хиляди писатели и те на свой ред произвеждат осемдесет и шест хиляди тома, посветени на един-единствени писател, маниакално-депресивен пелтек, който пише книга за писател, но решава, че не желае да я завърши, и си прави среща с него, и...
Джорджо Манганели
Книгите миришат на мухъл и богатство. Знанията, получени от компютър, са... Той няма текстура, няма контекст. То е там и след това го няма. Ако трябва да продължи, получаването на знания трябва да бъде осезаемо. Трябва да е... миризливо.
Джос Уедън
Основният принцип на тази книга е, че както за оптимално здраве, така и за отслабване, трябва да консумирате диета с високо съотношение на хранителни вещества на калории.
Джоуел Фърмън
Най-голямата ми платформа не е с всичките ми дипломи, всичко останало, не са всичките ми книги, всичко. Това е, че съм известен като мъж, който обича жена си и прекарва време с децата си. Това отваря повече; Говоря като баща.
Джош Макдауел
Хуморът е много голяма част от живота и ако изключите хумора от книгата си, не улавяте много важна част от човешкия опит.
Джошуа Ферис
Мисля, че един от начините да избегнете гнева е да избягвате да се сърдите на хората във властта. Те биха могли да правят глупави неща и да ви ядосват и да взимат лоши решения, но не бива да се мразят просто защото са на власт. И аз мислех, че е важно да ги хуманизираме, ако книгата ще бъде равномерна по всички различни начини, по които срещате хората по време на работа.
Джошуа Ферис
И купчина от сто книги няма да бъде толкова ценна, колкото тази, която е създадена от сърцето.
Джошуа Фоер
- Любов. Омраза. Това е едно и също. Само не в моята книга, - помислих си аз.
Джуд Деверо
Някои предпочитат живота, но на мен повече ми харесват книгите.
Джулиан Барнс
Това са книгите за... да пътуват без да мръднат и инч.
Джумпа Лахири
Книгите изглеждат много повече - много по-свещени за мен и по-важни и съществени, отколкото бяха, когато бях малка.
Джумпа Лахири
Пиша за герои, които ме интересуват. И не мисля, че книгите ми са като форми за забавление.
Джумпа Лахири
Книгите са най-доброто средство - частно, дискретно, надеждно - да преминете към реалността.
Джумпа Лахири
Написването на книга е невероятно приятно, но много самотно. Имате пълен контрол, но понякога това може да ви подлуди.
Джъстин Халпърн
Книгата "Лоракс" трябваше да бъде пропаганда.
Доктор Сюс
Стоя далеч от политиката, защото ако започна да мисля прекалено много за политика, вероятно... ще откажа да пиша детски книги и ще стана отново политически карикатурист.
Доктор Сюс
Но едно момиче, което не се отказва от книгите, е дори неприлично.
Доминик Бона
Да съществуваш означава да се противопоставиш на всичко, което те заплашва. Да бъдеш бунтовник не означава да натрупаш библиотека от подривни книги или да мечтаеш за фантастични конспирации или да поемеш по хълмовете. Това е да си направите свой собствен закон. Да откриеш в себе си това, което има значение. За да сте сигурни, че никога не сте "излекувани" от младостта си. Да предпочитат да поставят всички до стената, вместо да останат легнали. Да ограбиш всичко, което може да се превърне във твоя закон, без да се грижиш за външния вид.
Доминик Венер
Предишна
1
...
58
59
(Текуща)
60
...
73
Следваща