Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 57
Винаги съм искал да напиша книга за Ел Ей, голяма амбициозна книга. Никой никога не беше го правил с Ел Ей - третирайки града сериозно като голяма икономическа и културна сила, като въплъщение на Америка на 21-ви век.
Джеймс Фрей
Пиша книги. Те все още са комбинация от факти и измислици и ще продължат да бъдат. Мисля, че е интересно място за работа.
Джеймс Фрей
Това, което някой нарича моите книги, за мен е без значение. Считам ги за произведения на изкуството, а правилата и категориите и етикетите не означават нищо.
Джеймс Фрей
След всички глупости, свързани с "Милион парченца", никой не очакваше нищо от мен. Нито издател, нито агент, никой. Само аз и книгата. Беше чудесно.
Джеймс Фрей
Опитвам се да пиша книги, които са различни от книгите, които вече съм писал. Мисля, че едно от нещата, които наистина се опитвам да направя, е да преоткрия как може да се напише роман.
Джеймс Фрей
Гръцката идея за съдбата е мойра, което означава "порция". Съдбата управлява част от живота ви. Но в живота има нещо повече от съдбата. Има и генетика, околна среда, икономика и т.н. Така че не всичко е записано в книгата, преди да стигнете тук, така че да не се налага да правите нищо. Това е фатализъм.
Джеймс Хилман
Писането на книги за мен така или иначе много прилича на военна кампания. Признавам си, че съм се преборил с военни метафори. Има стратегия, цялостна концепция и има тактики по пътя... Традицията би казала, че съм "дете на Марс".
Джеймс Хилман
Не мога да чета всички книги, които искам да чета, не мога да наблюдавам всички явления, които ме интересуват в света. Работата ме зове и понякога се чудя дали това е мания и трябва ли да го откажа, или е необходимост, която съм длъжен да изпълня.
Джеймс Хилман
Често ме питат защо използвам различни имена на химикалки. Отговорът е, че по този начин читателите винаги знаят в кой от трите ми свята ще влязат, когато вземат една от моите книги.
Джейн Ан Кренц
Виждам ролята си на преводач, разказвайки историята в книгата, използвайки по-визуалния език на филма.
Джейн Голдман
Книгата е книгата и тя винаги ще бъде там. Това е тих край. В книгата това е съзерцателен завършек, който мисля, че със сигурност бихте могли да направите това във филм.
Джейн Голдман
Идеята ми за идеалния ден е нищо за правене и страхотна книга в движение.
Джейн Фалън
Докато разглеждам живота си чрез тази книга, не мога да не се запитам дали майка ми е била права. Може би наистина бях това, което ядох. И може би ако ми беше позволила да ям малко повече захар, щях да изляза по-сладка.
Джен Ланкастър
Самите книги са свобода. Свобода да мислиш, да вярваш, да мечтаеш.
Дженифър Нилсен
Мисля, че е толкова важно за младите читатели да намерят книга или поредица, която да разпали страстта им към четенето, особено момчетата, чийто интерес към четенето отслабва, когато пораснат.
Дженифър Нилсен
Книгата е повече от сумата от нейните материали. Това е артефакт на човешкия ум и ръка.
Джералдин Брукс
Потърсих отговори на тези въпроси, пътувах из страната, разговарях с хора и четях книги. Изминаха няколко години, станах по-мъдър и сега имам различен набор от въпроси.
Джеръми Паксман
Ето защо хората пишат книги и истории, без съмнение, да оставят някакво впечатление след себе си, да споделят усещане за красотата и болката.
Джес Уолтър
Но с твоята книга в ръка, аз съм готов да лежа тук, колкото искам, при условие че ми донесат портокалово желе.
Джесика Брокмол
Мисля, че дефиницията за книга се променя.
Джеф Безос
Ключовото при една книга е, че се губиш в света на автора.
Джеф Безос
Всъщност не съм сигурен какво прави една книга "класика", за да започнете, но мисля, че тя трябва да е на поне петдесет години и някой човек или животно трябва да умре в края.
Джеф Кини
Предишна
1
...
56
57
(Текуща)
58
...
73
Следваща