Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 56
Книгата на Гинес е много елитарна организация. Няма нищо научно в това, което правят. Те просто имат офис, пълен с хора, които решават кое да впишат и кое не.
Джак Уайт
Може ли да има достатъчно книги, които да отговорят на всички ваши въпроси?
Джак Уайт
Спрях да чета вестници, списания и съвременни книги; Изключих и телевизора и радиото - и не съжалявах нито за минута.
Джак Фини
Книгите не ме накараха да се разхождам в мрак, тъмнината ме накара да се разхождам в книги.
Джаксън Пиърс
Да срещнеш половинката си е като да влезеш в къща, в която си бил преди - ще разпознаеш мебелите, снимките на стената, книгите на рафтовете, съдържанието на чекмеджетата: Можеш да се ориентираш в тъмното ако се налага.
Джанди Нелсън
При всеки човек има своя съдба. Моята съдба е в това, да продължавам да вписвам нови страници в книгата на историята на националният отбор на Италия и Ювентус.
Джанлуиджи Буфон
Книгите се износват и се влошават, както и тазобедрените стави, колите и репутацията.
Джаспър Форд
Ако планирате да прочетете една книга тази година, ви препоръчвам да помислите, намерете своя разум да бъдете тук.
Джед Даймънд
Всяка година в началото на пролетта, през сезона на Великия пост, който започва в Пепелната сряда и завършва на Великден, се появяват множество книги, статии от списания и телевизионни предавания за Исус.
Джей Парини
Преподавам редовно от 41 години в малки колежи и не мога да си представя какво би означавало за мен или колегите ми да съм въоръжен с пистолети или пушки вместо с книги и задълбочени познания по избраните от нас дисциплини.
Джей Парини
В известен смисъл написах книгата за Исус, която исках да прочета.
Джей Парини
Събирането на книги е до голяма степен самотна, предимно мъжка и напълно поглъщаща дейност.
Джейкъб Уайсбърг
Лидерът, който обича книги, които му казват, че е велик и прав, може да е по-лош от лидера, който изобщо не обича книгите.
Джейкъб Уайсбърг
Защо е толкова трудно да се съберат онези неща, които наистина имат значение в живота, и да се заселим само сред тях? Имам предвид определени пейзажи, хора, зверове, книги, стаи, метеорологични условия, плодове.
Джеймс Солтър
Моят идеал е книга, която е перфектна на всяка страница, която ви дава огромна естетическа радост на всяка страница. Предполагам, че се опитвам да напиша такава книга.
Джеймс Солтър
Човекът имаше голям късмет, че е изобретил книгата. Без него миналото напълно щеше да изчезне и щяхме да останем без нищо, щяхме да бъдем голи на земята.
Джеймс Солтър
Подобно на книгите, които никога няма да имате шанса да прочетете, има езици, които не знаете и няма да получите шанс да научите, така че никога няма да знаете какво е написано, а само приблизителното.
Джеймс Солтър
Писането е наистина важно в книги, които ме засягат. Четох за писането. Историята обикновено ме интересува по-малко. Думите разбиват сърцето ти.
Джеймс Солтър
Първата ми книга беше публикувана без никакъв редакционен съвет. Никой не каза: "Може да направите това или онова" или "Защо не видим повече от това". Просто взех книгата и я публикувах.
Джеймс Солтър
Имате мозъка си, но енергията и желанието ви карат да напишете книга.
Джеймс Солтър
Писателите на книги са спътници в живота на човек и като такива често са по-интересни от другите спътници.
Джеймс Солтър
Възможно е, разбира се, особено когато сте млад, да прочетете книга и да я вземете присърце. И не е нужно да говорите с никого за това - толкова е важно за вас: Вие сте го намерили.
Джеймс Солтър
Предишна
1
...
55
56
(Текуща)
57
...
73
Следваща