Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 55
Тази книга ще покаже, че докато икономическите институции са от решаващо значение за определяне дали дадена държава е бедна или просперираща, политиката и политическите институции определят какви икономически институции има една държава.
Дарон Аджемоглу
Филмът дава виза. Книгата те прави гражданин.
ДБС Пиер
Красивото нещо на книгата: след като тя стартира, тя никога няма да спре.
ДБС Пиер
Всички ние сме том на рафт на библиотека, история за себе си, никога не е описана с една дума или дори много точно с хиляди. Човек никога не е толкова тих или необуздан, колкото изглежда, или толкова лош или добър, толкова уязвим или толкова силен, толкова сладък или като феестичен; ние сме дебелослоени, страница върху лъжа, зад прости корици. И любовта - не е самата книга, а подвързването. Може да ни разкъса или да ни задържи.
Деб Калети
Можеш да опиташ и разбереш хората, можеш да четеш книги и да разбираш думи и концепции и идеи, но никога не можеш да разбереш достатъчно или да имаш достатъчно знания, за да не се случват изненадите, които съдбата и хората са запазили.
Деб Калети
Благословени книги - те са място, където да останете сами и никой друг не може да влезе.
Деб Калети
Написал съм нещо като 17 романа, което не е лошо, предполагам, но баща ми е написал 120 книги, майка ми 40. За сравнение съм мързелива.
Дебора Могак
Книгите го правеха мек. Трябваше повече да се бори и да чете по-малко.
Дебора Харкнес
Обичам да пиша книги, където получавам въпрос по радиото, и нямам отговор на него.
Дейв Рамзи
Добрата книжарница не е само да продава книги от рафтове, а да достигне до света и да направи разлика.
Дейвид Алмънд
Винаги говорим за това как първите няколко сезона са били верни на книгите и всеки, който е искал, може да отиде в Уикипедия и да научи че Нед Старк ще бъде обезглавен или за Червената сватба и повечето хора не искат да знаят - защото защо да съсипват историята?
Дейвид Бениоф
Рецензиите казват много за рецензента и много малко за вашата книга.
Дейвид Лодж
Представените в тази книга идеи завършват вековни изследвания, поставящи под въпрос модела на калориен баланс на затлъстяването, и представляват фундаментално различен начин да разберем защо напълняваме и какво можем да направим за това.
Дейвид Лудуиг
Знаете какво казват писателите за дългите си книги: Ако имах още една година, книгата щеше да бъде наполовина по-малка.
Дейвид Ремник
Индуизмът не е свързан с присъединяване към църква, а до развиване на уважение към всички същества, не само към хората, но и към растенията и животните. Не става въпрос за конкретна свята книга, а за разбиране на собствените ни умове и сърца. Не става въпрос за спасител, а за откриване на Божественото присъствие в нас.
Дейвид Фроли
Бертолучи ме научи да чета правилните книги и вкуса на това, което е литературен вкус.
Алберто Бевилакуа
Издателите сляпо вярват, с расистки априоризъм, че поезията е табу за книжарницата. И продавачите на книги също вярват в това.
Алберто Бевилакуа
Но в живота не винаги става така, както в киното или книгите.
Алберто Васкес-Фигероа
Много съм щастлив. Харесвам работата си и харесвам различните й аспекти – обикаляне по света, преподаване на евангелието според св. Албърт – това ми харесва. И виждам клиенти, правя групова терапия, пиша книги.
Албърт Елис
Тъмната страна на живота и ужасът от него принадлежаха на свят, който лежеше далеч от собствената му избрана малка атмосфера на книги и мечти.
Алджернън Блекууд
Напишете най-добрата книга, която можете, след това се посветете на това хората да я прочетат.
Дж. А. Конрат
Неотворена книга не променя мастилото на нейните страници.
Дж. Р. Уорд
Предишна
1
...
54
55
(Текуща)
56
...
73
Следваща