Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 54
Като дългогодишен председател на клубния клуб на главния готвач, Ламбиазе знаеше, че най-важното нещо на клубната среща не е книгата, а храната и напитките.
Габриел Зевин
Помислете за обществена библиотека, която струва повече за тези, които не могат да си позволят многожествои книги. Помислете за обществен воден път или за риболов. Всички видове общи ценности имат приписана парична стойност, която заедно представлява източник на социален доход. Като такива, общите средства намаляват икономическото неравенство и несигурността в обществото.
Гай Стендинг
Помислете колко време е отделено за търсене и кандидатстване за работа. Някои от тези, които са прочели моята книга в прекариата, са ми казали, че са кандидатствали за хиляди работни места. Това едва ли е свободно време; това е работа.
Гай Стендинг
Във всичките ми книги има елемент на човек, който е влюбен в някого и отчаяно се нуждае от тях, не само за размножаване, но и за да може да се освободи напълно. Той се чувства комфортно само да обсъжда нещата с жените. Което е смешно, защото 80 процента от читателите са жени!
Гари Щейнгарт
Първата ми книга наистина промени живота ми. Позволи ми да се изразя напълно. Имаше чувството, че си струвам нещо като артист.
Гари Щейнгарт
Почувствах слабостта на тези книги, тяхната нематериалност, как те не успяха да променят света и вече не исках да се самоизмъчвам с тяхната слабост.
Гари Щейнгарт
Освен това прекарах цяла седмица, без да чета книги или да говоря за тях твърде силно. Уча се да работя върху екрана на моя апарат, цветната пулсираща мозайка от него, фактът, че той знае до последния смрадлив детайл за света, докато книгите ми познават само умовете на техните автори.
Гари Щейнгарт
Обичам библиотекарите повече от всички други хора по света. Когато бях дете имигрант, те ме накараха да се чувствам като човек и ми дадоха книги, които ме научиха на английски.
Гари Щейнгарт
Имам удоволствието като читател на книги, които дразнят с някаква спешност на реалното, дори ако това е само изкуствен ефект.
Гарт Грийнуел
По-добре да имаш малко приятели и малко книги, но нека бъдат добри.
Гийом Мюсо
Моралът на моята книга е, че всеки, който не успее да приведе личните си отношения и тези на семейството си в сигурно състояние, също не е в състояние да заеме ефективна позиция в гражданския живот.
Готфрид Келер
През цялото време чета много, но често чета книги за изследване или защото по някакъв начин са ми интересни, дори ако не са точно "приятни".
Гретхен Рубин
Изкуството е социален обект, книги и филми, записи и телевизионни предавания, те са социални обекти, които събират хората в разговор. Обичам идеята, че бих могъл да напиша нещо, което двама души биха могли да споделят. Това е целта.
Греъм Мур
Научих се също да чета безмълвно. Ето защо бих могъл да завърша една книга след друга, без да се уморявам.
Дадзай Осаму
Исках да напиша книга, която да остави отворени много гатанки и мистерии, дори и на мен. Разбира се в някои случаи аз знам отговорите, но в много други не знам и не искам да знам.
Даниел Келман
Английският е много по-сух. Можете да се измъкнете с много по-малко. Патос, лиризъм, това са неща, които трябва да намалите, ако искате английската версия на книгата да работи.
Даниел Келман
За съжаление, често срещани до нещата, които са верни, са огромен брой неща, които не са - в уебсайтове, видеоклипове, книги и в социалните медии.
Даниел Левитин
Ако изучавате от книга и се опитвате да слушате разговор едновременно, това са два отделни проекта, всеки стартиран и поддържан от различни вериги в мозъка. Обърнете повече внимание на едното за момент и автоматично обръщате по-малко внимание на другото.
Даниел Левитин
Склонен съм да изваждам хапки от много книги - вместо да имам шепа книги, които да служат като насочващи светлини.
Даниъл Пинк
Добрата библиотека никога не е прекалено чиста и подредена или твърде прашна. Обикновено хората винаги са там, вземат книги от рафтовете и остават до късно да четат.
Даниъл Хандлър
Понякога думите не са достатъчни. Има някои обстоятелства, които са толкова крайно окаяни, че не мога да ги опиша в изречения или параграфи или дори в цяла поредица книги.
Даниъл Хандлър
Никога не вярвайте на никого без книга.
Даниъл Хандлър
Предишна
1
...
53
54
(Текуща)
55
...
73