Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 52
Читателите на тази книга, колкото и да са интелигентни и знаещи, едва ли биха могли да очакват да се справят по-добре с подбора на портфолио от най-добрите анализатори в страната. Но ако е вярно, че доста голям сегмент от фондовия пазар често е дискриминиран или напълно пренебрегван в стандартните аналитични селекции, тогава интелигентният инвеститор може да е в състояние да спечели от произтичащите подценявания.
Бенджамин Греъм
...колкото по-скъпа ми беше книгата, толкова по-очукана и натъртена ставаше.
Азар Нафизи
Преди винаги съм искал да бъда герой в роман. Бъдете безсмъртни и живейте вечно в книга, докато всички отвън могат да ме четат и гледат.
Бенедикт Уелс
Реалният живот е твърде далеч от този, който е описан в книгите.
Бентли Литъл
Хората се делят на две категории: на тези, които четат книги, и тези, които слушат тези, които четат.
Бернар Вербер
Реалността винаги е тъжна и книгите, дори и най-трудните, я украсяват.
Бернардо Ачага
Добра метафора за това, което книгите се представят за: огледала, които в малък мащаб събират всички детайли на една вселена.
Бернардо Ачага
За мен четенето на книги и писането им са обвързани. Думите на други писатели ме учат и ме освежават и вдъхновяват.
Бетси Байърс
Ако ме убият, ще разберете кой го е направил. Когато враговете ми прочетат тази книга, те ще разберат, че вие знаете.
Бил Браудър
Всъщност, интернет върна хората към книгите. Хората постоянно четат в екрана - и четат много повече, отколкото преди.
Бил Мъри
Всяко изкуство било то книги, музика или кино е реакция на друго изкуство.
Блейк Крауч
Всяка книга е кутия с идеи.
Блу Балиет
Азбуката беше велико изобретение, което даде възможност на хората да съхраняват и да научат с малко усилия онова, което другите са научили по трудния начин - тоест да се учат от книги, а не от пряк, вероятно болезнен контакт с реалния свят.
Бъръс Фредерик Скинър
Целта ми номер едно като писател на трилъри е да ви забавлявам. Но имам шанс не само да забавлявам хората, но да ги накарам да затворят моята книга и да бъда по-умни, като я прочетат.
Брад Тор
Ноар се занимава с лишените от права: хора, които не могат да си починат при нормални обстоятелства. В ноар книгите подкрепяте тези хора, но знаете, че ще се провалят. Това ги прави толкова завладяващи хора. Мога да се свържа с такива неща.
Брайън Азарело
Получаваме по-добра книга, когато на всеки е позволено да работи по най-добрия начин върху нея. Не искам да преча на никого да внесе идеите си в проект.
Брайън Азарело
Много пъти хората се оплакват от това как книгите и историите се променят, когато бъдат преведени за екрана. Но мисля, че понякога хората забравят, че трябва да се направят много промени, защото не сме в книга, когато гледаме филм.
Брайън Селзник
През по-голямата част от кариерата си илюстрирах книги за други хора.
Брайън Селзник
Реакцията ни към четенето е по-скоро във функцията на случващото се вътре в нас, отколкото на съдържанието на книгата... Книгите остават в очакване да бъдем подготвени.
Бруно Бетелхайм
Телевизията улавя ума, но не го освобождава. Добрата книга веднага стимулира и освобождава ума.
Бруно Бетелхайм
Няма грешни книги. Това, което не е наред, е страхът от тях.
Бърнард Меламъд
Реших да стана хирург с име Бърни, който пише книги и изнася семинари, за да научи хората на това, което е научил и все още учи как да се справят с житейските трудности.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
...
51
52
(Текуща)
53
...
73
Следваща