Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 51
Моят приятел Маркъс Зюсак написа разказ от гледна точка на смъртта "Крадецът на книги". Мислех, че това е страхотна идея, когато вашият всезнаещ разказвач е смъртта. Радвам се, че той имаше тази идея, защото нямаше да мога да работя толкова добре с нея.
Шон Тан
Книгите са основата; чистотата е силата; проповедта е същността; полезността е принципът.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Аз съм напълно безвредна. Само в книгите ми ще има насилие.
Щефани Рос
Няма непристойни книги. Съществуват само непристойни читатели с непристойни мозъци.
Ървинг Уолъс
В моята книга аз не просто демонстрирам, че свободното предприемачество е най-ефективният начин за организиране на една икономика - което е. Също така показвам, че това е израз на американските ценности и, следователно, че борбата за свободно предприемачество е до голяма степен борба за нашата култура.
Артър К. Брукс
Книгите винаги помагат.
Аун Сан Су Чи
В една добре функционираща демокрация държавната конституция се счита за по-важна от Божията свята книга, която и да е свята книга, а Бог има значение само в личния ви живот.
Аян Хирси Али
В политиката ставам безразличен - бих искал, ако сега мога да се върна към насажденията си и книгите у дома.
Юлисис Грант
Отне ми 11 години, за да се преборя с една тъпа книга и всеки ден просто искаш да се откажеш. Но не разбираш, че си артист, защото правиш нещо наистина добре.
Юнот Диаз
Никога не взимайте книга, в която слънцето залязва, защото тя може да бъде вашето слънце...
Юрий Винничук
Завършвайки книгата, искам да се обърна към младите - към всички, които започват своя път: трябва да повярвате в себе си, да търсите, да търсите, да опитате, да грешите. Не гонете успеха, а постоянно работете, учете се.
Юрий Никулин
След войната, четейки книга с подробно описание на блокадата на Ленинград, бях шокиран колко малко знаехме за това, което наистина се случва.
Юрий Никулин
Мразя, когато това се случи. Съжаление за книга. Попаднете на нещо и си мислите, че аз не искам това, а по-късно сте обсебени да го получите и вече не е на разположение.
Бали Каур Джасвал
Написах книги, за да се забавлявам. Не се опитвам да преподавам нищо! Ако подозирах, че авторът се опитва да ми покаже как да бъда момиче с по-добро държание, затварях книгата.
Бевърли Клиъри
Не спирайте сега. Продължавай! Бъдете читатели през целия си живот. И не забравяйте, библиотекарите и учителите могат да ви помогнат да намерите правилните книги за четене.
Бевърли Клиъри
Развитие на навика към четене, е основа на любовта към книгата - това е най-доброто което може да направи училището.
Бел Кауфман
Много е странно, когато ти звънят и те питат, не искаш ли да изпълниш главната роля в екранизацията на книга, която си чел в детството си.
Бен Барнс
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Обикновено прекарвам една година в мислене за книга, преди да започна да я пиша.
Бенджамин Пърси
Всеки млад човек, който чете тази книга, ще ме разбере: не позволявайте на другите да ви казват, че мечтата ви е невъзможна. Няма значение дали е голям или малък: можете да го направите.
Адам Браун
Ако се обърнах към книгите, това беше, защото те бяха единственото светилище, което познавах, едно, от което се нуждаех, за да оцелея, да защитя някакъв аспект от себе си, който сега беше в постоянно отстъпление.
Азар Нафизи
Класът премина добре, а тези след него станаха по-лесни. Бях ентусиазирана, наивна и идеалистична и бях влюбена в книгите си.
Азар Нафизи
Предишна
1
...
50
51
(Текуща)
52
...
73
Следваща