Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 5
Книгите, на които всички се възхищават, никой не ги чете.
Анатол Франс
Никога не давайте книги назаем, защото никой не ви ги връща; единствените книги, които аз имам в моята библиотека, са книгите, които хората са ми давали назаем.
Анатол Франс
Великолепно е да започнеш живота с малък брой наистина добри книги, които са лично твои.
Артър Конан Дойл
Хубавото на книгите - те ни дават храна за размишление, и при това на най-различни теми.
Анатол Франс
Ученето от книгите е украшение, а не фундамент.
Мишел дьо Монтен
Съществуват няколко способа да се изгори книга. И светът е пълен с хора, бягащи със запалени клечки.
Рей Бредбъри
Четенето на добри книги - това е разговор с най-добрите хора от минали времена, и при това такъв разговор, в който ни съобщава само най-добрите си мисли.
Рене Декарт
Добрите книги не дават веднага всичките си тайни.
Стивън Кинг
Да завършиш книга е все едно да дръпнеш дете на задния двор и да го застреляш.
Труман Капоти
Какви морални ценности може да има в свят, в който започват да пушат на 12, а четенето на книги почти никога?
Хийт Леджър
При моите деца, разбира се, ще има компютър. Но първо те ще получат книги.
Бил Гейтс
Никоя книга, която не струва нейната сол, няма за цел да ви приспи, а да ви накара да скочите от леглото си по бельо и да избягате и да избиете мозъка на автора.
Бохумил Храбал
Книгите и пиесите ми помогнаха да разбера себе си и света около мен, и имаше промяна - станах по-сериозен.
Ал Пачино
Математика - това е езикът, на който е написана книгата на природата.
Галилео Галилей
Книгите, подобно на оръжията, притежават силата, да спасяват или разрушават.
Джеймс Фенимор Купър
Внимавайте да не бъдете погълнати в книги! Една унция любов струва килограм знания.
Джон Уесли
Добрата книга е подарък, завещан от автора на човешкият род.
Джоузеф Адисън
Имам повече книги, отколкото рафтове за тях. И всичките съм ги прочел. Аз съм като Шварценегер, само че качвам на мозък. Аз съм мозгобилдър.
Карл Лагерфелд
Само знанието, че една хубава книга чака такава в края на дългия ден, прави този ден по-щастлив.
Катлийн Норис
Добър начин да съдиш за характера и ума на човек е по избора му на книги и приятели.
Клод Адриан Хелвеций
Време като комар: добре се убива с книга.
Константин Мелихан
Няма да сбъркаш истинска книга, когато я срещнеш. Това е като да се влюбиш.
Кристофър Морли
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
73
Следваща