Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 48
Гърците вече са познавали терапевтичната сила на книгите преди хиляди години и са я практикували в своите библиотеки. Книгите пречистват главата и кръвта, премахват привличането на празнотата и черния хумор.
Фабио Стаси
За всеки читател има само по един чифт очила и никой не чете една и съща книга.
Фабио Стаси
За мен Коранът е изследователска книга.
Фатима Мерниси
Най-прекрасното във всяко пътешествие е връщането у дома. Когато отваряш вратата и миризмата на мебели, книги и любими хора се смесва в един аромат. Аромата на дома.
Фаусто Брици
Винаги трябва да отделяте време за книги.
Фейдра Патрик
Всяка книга, разказваща за чужд, а не за моят собствен живот я мисля за интересна.
Феликс Палма
Тази книга е история на природата, част от която е и човекът. За разлика от други опити за описване на историята на цивилизациите, тази книга описва среда по среда, а не период по период или общество по общество.
Фелипе Фернандес-Арместо
Говорят, че рибите не осъзнават наличието на вода; тази книга доказва, че ние не се различаваме много от тях.
Ферейдун Батманжелидж
Всички неща, които може да са били. Всичко се променя, преди да си готов, като страници от любима книга, изтръгнати, за да разкрият различна история и нови герои, с които трябваше да се свържеш мигновено, старите внезапно изчезнаха завинаги.
Фил Рикман
Когато за първи път реших, че ще се опитам да напиша книга - и наистина, това беше криза на средна възраст - бях на 39. Имах бизнес със съпруга си; имахме много натоварен начин на живот и доста напрегнат график, управлявайки този процъфтяващ бизнес в пътуванията, и аз се събудих и осъзнах, че не искам повече да правя това.
Фиона Макинтош
Една добра книга, филм или сценарий трябва да носи емоционално удовлетворение. Когато свършат, искате хората да въздъхнат дълбоко и да кажат "Уау".
Франк Перети
Хората, които обикновено имат най-много проблеми с книгите ми, са тези, които ги разделят от теологична гледна точка.
Франк Перети
Основната ми цел все още е книгите да служат по някакъв начин, да учат на духовна истина, да просвещават хората.
Франк Перети
Няма нищо свято в книгата, която си написал. Библията казва, че има безопасност в множеството съветници. Филмът си е филм, а книгата си е книга. Те са различни същества и всеки трябва да отстоява собствените си качества.
Франк Перети
Като цяло моите бележки и очерци съдържат повече думи от моите романи. Предполагам, че това е една от причините да пиша сравнително бавно, нещо, което винаги ме е притеснявало предвид факта, че други автори могат да издават книга на всеки шест месеца, докато на мен обикновено са ми необходими около две години.
Франк Перети
Не обичам да пиша скучни книги.
Франк Перети
Хората умират, но книгите никога не умират.
Франклин Делано Рузвелт
Каква по-мощна форма на изучаване на човечеството може да има, отколкото да четем нашата собствена книга с инструкции?
Франсис Колинс
Може би, не винаги запомням лица, но книги не забравям никога.
Антъни Хоровиц
Книгите стареят по-бързо, ако не ги четат.
Антъни Хоровиц
Нека формално да ми липсва образование. Ще ви кажа направо: Не съм завършил училище. Да, и прочетете няколко книги. И какво? Затова пък бяха достойни книги.
Аравинд Адига
Странни мисли се зараждат в сърцето ви, когато прекарвате твърде много време със стари книги.
Аравинд Адига
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
73
Следваща