Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 47
Има 3 или 4 важни неща в живота: книги, приятели, жени ... и Меси.
Антонио Лобо Антунеш
Отнема ми три или четири години, за да проуча и напиша всяка книга, а отделните истории остават с вас дълго време след това.
Антъни Бийвър
Слушам много как хората говорят. Прочетох много добри книги през живота си. Имах няколко отлични учители по английски. Със сигурност тези неща бяха полезни.
Антъни Бурдейн
Живеем чрез книги;Ние имаме приключения в тях, ние водим алтернативен живот чрез тях. Разширяваме спомените си чрез тях. Понякога изкуството може да ни предложи по-интензивни преживявания на света, отколкото самият живот може.
Антъни Доер
Тетрадките са мечтата за книга.
Томас Еспедал
Истинският университет в наши дни са събраните книги.
Томас Маколей
Да откриеш книга означаваше свободно да се издигнеш над изискванията на ежедневието и да изкорениш собственото си съществуване от тук и сега, за да я засадиш другаде.
Томас Монтасер
Книгите са опасни в страна, където свободата не съществува.
Томас Монтасер
... мъдростта се придобива не от четене на книги, а на хора.
Томас Хобс
Винаги съм бил хамелеон от книга на книга, като режисьор, който прави различни филми по най-добрия възможен начин.
Тони ди Терлизи
Създаването на семейство, което обича книгите и обича да чете, винаги е създавало обща почва за общуване.
Тони ди Терлизи
Аз твърдя, че светът ще свърши не в красива книга, а в красива реклама за небето или ада.
Тристан Цара
Една книга притежава безусловна литературна ценност, ако след всеки път може да се прочете по-различно.
Уистън Хю Одън
Тя четеше романи. Една книга след друга, понякога със скорост 1 на ден, за пълна година. Приемлива форма на бягство, която не оставя махмурлук.
Уенди Уакс
Това, което е важно за мен е, че всичките ми книги са отпечатани - и в известен смисъл това се превръща в предизвикателство, да не спечеля тази награда или да получа тази рецензия. Работата е там и можете да влезете в много книжарници по света и да я купите.
Уилям Бойд
Във време, когато започват да се появяват по-млади писатели и е неизбежно да ставате по-малко модерни, във време, когато индустриалният натиск се прилага все повече и повече върху книгите, как да поддържате книга, която сте написали преди 28 години, да се продава добре всяка година? Защото наистина става все по-трудно.
Уилям Бойд
Но понякога не можете да разберете всичко, защото никога не можете наистина да разберете други хора. Не можете да разберете защо правят това, което правят. Просто трябва да приемеш малко мистерия, Бен. Хората са загадъчни, светът е загадъчен. Не можеш да знаеш всичко. Не трябва да го правиш. Това не е книга по история, това е просто светът, това е разхвърляно място.
Уилям Ландей
Разгледайте цялата информация, съдържаща се в библиотека, която съхранява хиляди книги, като метафора за човешкото тяло.
Уолтър Мишел
Идеята да бъдеш продуктивен, идеята да създадеш много книги ще те доведе до това да станеш все по-добър и по-добър писател.
Уолтър Мозли
Не обичах да пиша. Понякога чувствам, че ако не чета книги или гледам неми филми, ще забравя как да чета и ще загубя желанието си да водя дневник.
Уолтър Тевис
Къщата беше тиха и светът беше спокоен. Читателят стана книгата.
Уолъс Стивънс
Не винаги можеше да се довериш на историческите книги. Те казаха разредена истина, истина от комитет.
Упи Голдбърг
Предишна
1
...
46
47
(Текуща)
48
...
73
Следваща