Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 46
И разбрах, че по начин, който никога досега не съм имал, книгите наистина са чудеса. Дори се осмелих да мечтая, че някой ден, по някакъв начин, може да се обградя с книги от много времена и много езици...
Т. А. Барън
За мен всяка книга, която пиша, също е шанс да вляза и да проуча, да прочета и науча неща, за които може би съм знаел само малко преди.
Тад Уилямс
Казано по-просто, смятаме, че книгите са твърде важни, за да ги оставим на писателите, и искаме най-мъдрите, най-опитните и най-знаещите хора на земята да могат ефективно и лесно да споделят своята мъдрост със света.
Такър Макс
Това [електронна книга] е като представяне на картечницата в революционна война. Променя всичко. Ако можете да достигнете до феновете си директно, без да се налага да минавате през посредник, цялата икономика на издателския бизнес се променя.
Такър Макс
Ако четете книгата, вие не сте журналист. Ти си някакъв измамник! Никой журналист не върши никаква работа.
Такър Макс
Колкото книги, толкова и животи ще преживееш.
Татяна Толстая
Книгите се унищожават лесно. Но думите ще живеят, докато хората ги помнят.
Тахере Мафи
Те бяха толкова пресилени, толкова нелепи, че само някой с такава власт би имал личен интерес да отклони вниманието от комисията. Това беше метод, изтръгнат от страниците на най-старите пропагандни книги. Излъжете с малки букви и хората няма да повярват. Кажете стандартна лъжа и хората ще се усъмнят. Но кажете лъжа с главни букви, лъжа с наистина колосални размери, и хората ще трябва да повярват. И въпреки че такава колосална лъжа, изречена от човек с власт и позиция, изисква малко действителни доказателства, тя все още е уязвима на достатъчно голямо бреме от противни доказателства.
Тед Козматка
Спомням си, че са ме тормозили и закачали. Беше абсолютно ужасно. Изгониха ме от девети клас, защото хвърлих книга на момиче, което ме дразнеше. Беше абсолютно ужасно.
Темпъл Грандин
Няма да получите нищо друго от тази книга, знайте това: вашите починали близки ви обичат, напътстват и ви защитават от Другата страна.
Тереза Капуто
Можете да се наслаждавате на книги, на които не се възхищавате, и да се възхищавате на книги, които не ви харесват.
Тери Игълтън
В съвременното общество повечето от нас не искат да бъдат в контакт със себе си; искаме да сме във връзка с други неща като религия, спорт, политика, книга - искаме да забравим себе си. Всеки път, когато имаме свободно време, искаме да поканим нещо друго да влезе в нас, да се отворим за телевизията и да кажем на телевизията да дойде и да ни колонизира.
Тик Нят Хан
Хората не се интересуват от книгите. Те се интересуват от идеи.
Тим О'Райли
Аз лично притежавам шест или седем хиляди книги, така че - и със сигурност не искам да ги изоставям.
Тим О'Райли
Едно от предимствата на O'Reilly е, че имаме мрежа от хиляди потребителски групи, на които даваме безплатни книги, на които рекламираме нашите продукти и те разпространяват информацията. Ако нямате тази база данни, е трудно да привлечете вниманието на пазара.
Тим О'Райли
Животът просто е твърде кратък за грешните книги или дори за правилните книги в грешното време.
Тим Паркс
Поне с книгите най-добрите изживявания не са когато намерите това, което търсите, а когато нещо съвсем различно ви намери, изненада ви, измести вкусовете ви на нова територия.
Тим Паркс
Извадете екраните от стаята си и се обградете с книги.
Тимъти Снайдър
Мисля, че винаги съм писал книги с много ясни сценични структури. Склонен съм да пиша на сцени. Склонен съм да водя доста диалог. И аз съм склонен да използвам истории, които не се разпръскват навсякъде, които имат много остър фокус по отношение на това как се развиват във времето.
Том Перота
След като думите на една книга се появят на екрана, те вече не са просто себе си; те са станали част от нещо друго. Сега те заемат същото пространство не само като всеки друг цифров текст, но и като всеки друг носител.
Том Чатфийлд
Вярвам в силата на идеите, вярвам в силата на книгите, но трябва да им отделите време.
Тома Пикети
Книгите, ни казват, че трябва да възпитават и развличат. Нищо подобно!
Томас Де Куинси
Предишна
1
...
45
46
(Текуща)
47
...
73
Следваща