Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 45
Ако като дете четеш книги за възрастни, в теб се складира доволно своеобразна представа за живота...
Скарлет Томас
Дори и да беше по-щастлив в Азия, отколкото в Латинска Америка, страстта към пътешествията продължаваше да действа върху баща ми като болест. Един от най-повтарящите се спомени от детството ми е как той седеше в креслото си вечер и се взираше в атласите, както другите бащи четат вестници или книги.
Скот Андерсън
Книгите могат да повдигнат духа ни, да излекуват раните ни, да укрепят смелостта ни и да укрепят религиозната ни решимост.
Скот Кънингам
Продължавайте да четете нови книги, както за магьосничеството, така и за боговете. Съберете и напишете свои собствени нови магии и ритуали.
Скот Кънингам
Добрата книга апелира към това, което е най-доброто в нас...
Скот Сандърс
Печатната книга наистина е вид зомби на дърво.
Скот Сиглър
Книгите са машини, които довеждат хората до съвършенство.
Скот Уестърфийлд
Дом без книги е като тяло без душа.
София Лундберг
Доколкото за биографа съществува безпокойство от влияние, може да се окаже, че всяка нова книга е предприета в отговор на предишната книга.
Стейси Шиф
Интересното при Клеопатра е, че тя е толкова променяща формата. Искам да кажа, че през историята всички сме я оформяли към нашето време и нашите места. Така че има място за филм за нея, но не мисля, че ще се отразява на книгата.
Стейси Шиф
Когато накрая събрах смелост да кажа на приятел романист, че говоря с редактори за биография, нейният отговор беше: "О, добре е. Това не е истинска книга."
Стейси Шиф
Светът съществува, за да попадне в книга.
Стефан Маларме
Прекрасното нещо на една книга е, че имате платно с ширина 300 страници и цялото свободно пространство. Можете да направите произведение на изкуството толкова голямо, колкото искате, и каквато форма искате.
Стефан Пастис
Една съвременна или книга от близкото бъдеще е много по-трудна, защото не можете да фалшифицирате фактите. Има живи хора, които знаят много повече от вас по темата. Трябва наистина да проведете вашите изследвания заедно - и разбира се, никой не може да знае всичко за дадена тема.
Стивън Пресфийлд
Понякога четейки книга аз мисля, че съм човек от книгата.
Стивън Чбоски
Четенето на книга не бива да е пасивно упражнение, а по-скоро шумен разговор.
Стъдс Търкъл
Ако има знание, то се крие в сливането на книгата и улицата.
Стъдс Търкъл
Ако има публика за мен, искам тя да бъде изненадана, когато излезе следващата книга.
Стюарт О'Нан
Обичам книги и филми, които ме карат да мисля.
Сърша Ронан
Не, аз съм отворена книга. Изглежда, хората разбират моите тайни преди мен.
Сюзан Колинс
Разгледах книгите за изкуството и погълнах спокойствието на градината на Моне, искрящия цвят на импресионистите, силата и солидността на фигурите на Микеланджело, показващи титаничната сила на хората в едно с Бог, спокойните холандски жени на Ян Вермер, окъпани в разкошна светлина с цвят на мед... Засилваше се убеждението ми, че изкуството е по-силно от смъртта.
Сюзън Вриланд
Погълнах колкото се може повече импресионистични картини в парижките музеи и в много музеи в Съединените щати и в книгите, търсейки улики за архитектура, облекло, обстановка.
Сюзън Вриланд
Предишна
1
...
44
45
(Текуща)
46
...
73
Следваща