Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 44
Нямам нищо против какво казват хората за мен. Никога не съм чел книга за себе си.
Рупърт Мърдок
Готиното нещо са книгите. Това е като филмите, които се играят в главата ви.
Рут Хоган
Единствените й удоволствия бяха филми и книги. Тя четеше толкова пламенно, сякаш броят от на книгите, които четеше, зависи от живота й.
Рут Хоган
Понякога добротата може да бъде проявена по тромав начин. Но е много по-искрен в своята непохватност от тези изтъкнати мъже, за които четете в книгите. Баща ти беше много тромав.
Рута Сепетис
Хвърлих се с нетърпение в книгите. Животът на героите беше много по-интересен от моето самотно сърцебиене.
Рута Сепетис
Не вярвам, че някоя книга трябва да бъде отказана на човека, който притежава мъдростта да я разбере, Бруно, но това не означава, че съм объркан от това къде се крие истината.
С. Дж. Парис
Аз чета книги, защото ги обичам, а не защото смятам, че трябва да ги чета.
Саймън ван Буй
Книгите могат да бъдат ужасни сноби.
Саймън Грийн
Така че, когато започнете да четете истинската Библия, вие имате представа за земята. И вие стигате до Библията, знаейки, че това не е книга предимно за вас и това, което трябва да правите. Това е най-вече история. Това е тази прекрасна любовна история - за Бог, който обича децата си с прекрасна, никога не спираща-никога-неотказваща се-непрекъсната-винаги-и-завинаги любов.
Сали Лойд-Джоунс
Красотата на литературата е, че позволяваш на читателите да видят нещата през очите на други хора. Всички добри книги правят това.
Сандра Сиснерос
Всяка книга променя писането ми, защото винаги се опитвам да направя нещо, което не съм правил преди. Опитвам се да правя това, което ми е трудно, това, което не съм правил в миналото.
Сандра Сиснерос
Книгите са по-опасни от всеки меч.
Сара Приниъс
Пет години редактирах тази книга, а сега изглежда, че иска да редактирам живота му.
Сара Уинман
Хората никога не осъзнават колко тайни може да съдържа една книга.
Сара Холанд
Ти не можеш да съдиш за книгата, без да си я прочел от кора до кора.
Анна Тод
Чети книги - това е най-доброто!
Анри Троая
Във варварски земи като Америка писателите създадоха най-добрите си произведения, преди да научат занаята, и девет пъти от десет тяхната книга беше най-силната, както и като цяло единствената, която са написали.
Сесар Айра
Наистина жалко, защото да дадеш точната книга в ръцете на правилното дете е нещо като да дадеш на това дете суперсили.
Сесил Кастелучи
Има две училища. Училището, в което отиваш и отваряш книга, а след това е училището на живота. Когато учите практически, често не разбирате защо правите това, което правите и каква е думата за това действие.
Сизар Милан
Когато човек се съмнява в бедността на вътрешния си живот, трябва да носи добри книги: винаги може да запълни собствената си празнота.
Силвен Тесон
Нямах представа, че четенето ще ме отведе до хижа. Опасно е да отваряте книга.
Силвен Тесон
Мразя всичко в книгите, освен корицата.
Симона Спарако
Предишна
1
...
43
44
(Текуща)
45
...
73